Šefica odjela za korupciju

Novi tužitelj prvog dana: Kajmaković umjesto Nešković

Kajganić je za šefa Posebnog odjela za organizirani kriminal i korupciju imenovao Dianu Kajmaković, umjesto Ozrenke Nešković.
Vijesti / Politika | 25. 10. 2021. u 16:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vršitelj dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić preuzeo je funkciju, a već prvog dana napravio je nekoliko kadrovskih promjena.

Kako je potvrđeno za "Avaz", Kajganić je za šefa Posebnog odjela za organizirani kriminal i korupciju imenovao Dianu Kajmaković, umjesto Ozrenke Nešković.

Naime, na nedavno objavljenom razgovoru bivše glavne tužiteljice Gordane Tadić, šefa OSA-e BiH Osmana Mehmedagića, kojem je prisustvovala i Nešković, ona je kazala kako se "visoka korupcija ne može raditi".

Nešković je bila i jedna od pomoćnica bivše glavne državne tužiteljice Tadić.

Podsjetimo, Kajmaković je vodila predmet u slučaju Zijad Turković i drugi, okarakteriziran kao najznačajniji poslijeratni predmet usmjeren protiv organiziraog kriminala u BiH.

Turković je osuđen na 40 godina zatvora, a cijela grupa na ukupno 95 godina.

 

 

Diana Kajmaković

Diana Kajmaković rođena je 1966. godine u Sarajevu, a diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1990. godine.

Profesionalnu karijeru započela 1991. godine kao pripravnik u Općinskom sudu II, gdje je radila do ožujka iste godine, nakon čega pripravnički staž nastavlja na Višem javnom tužiteljstvu  u Sarajevu.

Nakon položenog pravosudnog ispita 1993. godine, u Općinskom tužiteljstvu II u Sarajevu, obavlja poslove stručnog saradnika sve do 1995. godine, kada počinje raditi na mjestu zamjenika općinskog tužitelja u Općinskom tužiteljstvu II u Sarajevu.

Godine 2003. imenovana je za kantonalnotužitelja u Kantonalnom tužiteljstvu u Sarajevu, a za tužitelja Tužiteljstva BiH imenovana je odlukom Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH, u svibnju 2008. godine.

Edukator je Centra za edukaciju sudija i tužitelja FBiH.

Sudjelovala je na više domaćih i međunarodnih konferencija i seminara iz oblasti borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Tijekom 2009. godine bila je sudionik studijskog putovanja u SAD-a, usmjerenog na usavršavanje borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije u skladu sa najboljom međunarodnom praksom.

Član je Radne grupe za izradu Akcijskog plana za provođenje Strategije BiH za brobu protiv organiziranog kriminala u periodu od 2009. do 2012. godine. Također, pohađala je specijalističku obuku za rad u Zajedničkim istražnim timovima za Jugoistočnu Europu.

Kopirati
Drag cursor here to close