Optužnica protiv Dodika

Kajganić podnio prijavu zbog 'curenja' informacija

Prijava se odnosi na dostavljanje i omogućavanje neovlaštenoj osobi uvida u sadržaj dopisa sudije za prethodno saslušanje.
Vijesti / Flash | 21. 08. 2023. u 18:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Milanko Kajganić, podnio je Uredu disciplinskog tužitelja Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća prijavu protiv N.N tužitelja i N.N. sudaca radi neovlaštenog objavljivanja dopisa Suda BiH, u vezi optužnice protiv Milorada Dodika, predsjednika bh. entiteta RS i SNSD-a kao i v.d direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića, piše N1.

Prijava se odnosi na dostavljanje i omogućavanje neovlaštenoj osobi uvida u sadržaj dopisa sudije za prethodno saslušanje, odnosno propuštanje preduzimanja potrebnih mjera u cilju zaštite integriteta krivičnog spisa i nadzora nad osobama koje imaju zakonit pristup sudskim i tužilačkim spisima, tako da je usljed navedenog postupanja / propuštanja došlo do objavljivanja u medijima dijelova navedenog dokumenta čime je narušen integritet postupanja u predmetu, kao i kredibilitet Tužilaštva BiH i Suda BiH.

Također, Tužiteljstvo BiH će postupiti u skladu sa uputama Suda BiH iz navedenog dopisa, u zakonom predviđenom roku, priopćeno je iz ove pravosudne institucije.

Podsjećamo, Sud BiH je vratio na doradu optužnicu protiv Dodika i Lukić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close