Televisa presenta

Kabiri se oglasio nakon paketa poslanog Benjamini Karić

Kabiri je u objavi na društvenim mrežama naveo da je poruka koju je šalom Izraela htio uputiti gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić bila da "Izrael živi".
Vijesti / Flash | 25. 11. 2023. u 09:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Abraham grupe i izvršni direktor Aluminija Amir Gross Kabiri se oglasio nakon što je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić objavila da je od njega u Vijećnicu stigao paket naslovljen na njeno ime.

Kabiri je u objavi na društvenim mrežama naveo da je poruka koju je šalom Izraela htio uputiti gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić bila da "Izrael živi".

"Gradonačelnica inzistira na negiranju djela masakra i terora koje je Hamas počinio 7. listopada, raspirujući duhove protiv jevrejskih zajednica u zemlji i izazivajući opasnu delegitimizaciju koja će na kraju dovesti do fizičkih povreda Jevreja i Izraelaca u BiH", tvrdi Kabiri.

Kako tvrdi, nakon njegove "legitimne kritike i činjenice da ona nije u stanju nositi se s tim, ona, zajedno sa ostalim političarima, vrši pritisak na vlasti da me izoliraju i ušutkaju istinu koju zastupa".

"Ovaj potez, koji je rezerviran za totalitarne zemlje, neće uspjeti gospođi Karić, nijedan Jevrej neće spustiti glavu nakon prijetnji javnih osoba koje podržavaju terorizam, a koje vjeruju da su imune na kritike. Sretan sam što je izraelska zemlja iza mene, zahvaljujem se veleposlanici Izraela u BiH Galit Peleg na nepokolebljivoj podršci i ponosim se svojom zastavom", dodao je on.

"Sloboda govora je temeljna u svakoj demokraciji, a ja ću stajati iza svog prava da kažem ono u šta vjerujem. Izrael živi" napisao je Kabiri u objavi na hebrejskom jeziku.

Podsjetimo, gradonačelnica Sarajeva u petak je objavila kako je na adresu Vijećnice stigao paket Amira Gross Kabirija koji je bio naslovljen na njeno ime.

Kazala je kako je pozvala policiju te da su pripadnici MUP-a ŽS proveli istražne radnje.

Brojni bh. političari osudili su Kabirija, a u petak je premijer FBiH Nermin Nikšić istaknuo kako se "mora naučiti učtivom ponašanju", te da "nitko u BiH neće šutjeti na njegove prijetnje".

Kopirati
Drag cursor here to close