Neosnovano

Josip Šimić-Đinđić pravomoćno oslobođen svih optužbi

Oslobođen je optužbi da je počinio kaznena djela falsificiranja isprava, prijevare te lažnog predstavljanja, priopćeno je iz Županijskog suda u Sarajevu.
Vijesti / Flash | 28. 07. 2021. u 12:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Nezavisne / Josip Šimić-Đinđić

Županijski sud u Sarajevu odbio je kao neosnovanu žalbu županijskog tužitelja potvrdio presudu sarajevskog Općinskog suda kojom je novinar Josip Šimić Đinđić pravomoćno oslobođen svih optužbi.

Oslobođen je optužbi da je počinio kaznena djela krivotvorenja isprava, prijevare te lažnog predstavljanja, priopćeno je iz Županijskog suda u Sarajevu.

Time je Županijski sud u Sarajevu u svojoj presudi pravomoćno potvrdio da su vjerodostojni transkripti o nezakonitom prisluškivanju glavne tužiteljice BiH Gordane Tadić i tadašnje zamjenice predsjednika Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Ružice Jukić.

Sud je zaključio da je Đinđiću akt Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) predao pripadnik ove agencije Vahidin Šahinpašić, a taj stav je zauzelo i kazneno vijeće Županijskog suda u Sarajevu.

Županijski sud u Sarajevu prihvatio je zaključak prvostupanjskog suda da Đinđić nije sporio da je navedeni akt predao Tužiteljstvu, ali je osporavao da ga je načinio te je tvrdio da ga je predao “na provjeru”, a nakon što ga je dobio od Šahinpašića.

Navedena tvrdnja obrane potvrđena je i iskazom Ružice Jukić koja je u svom iskazu potvrdila da joj je optuženi neposredno prije svog uhićenja priopćio da je dokument koji je predmet optužbe dobio od Šahinpašića.

Ona je u svom iskazu potvrdila da je autentičan sadržaj njene komunikacije koja je dostavljena u transkriptima koje je optuženi predao Tužiteljstvu BiH, a koje je Đinđić dobio od njemu nepoznate osobe, kao dopunu akta koji je predao Tužiteljstvu BiH.

Županijski sud u Sarajevu zauzeo je isti stav kao i Općinski sud u Sarajevu da izvedeni dokazi optužbe nisu dostatni za zaključak da je optuženi Šimić načinio lažnu javnu ispravu

Kopirati
Drag cursor here to close