Nastavlja se istraga

Jednomjesečni pritvor trojici osumnjičenih za otmicu i ubojstvo u Brčkom

Pritvor osumnjičenim S.H. (40), S.D. (22) i N.H. (26), svi s područja Distrikta, određen je zbog bojazni da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na
Vijesti / Flash | 06. 12. 2019. u 15:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući po prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor trojici osumnjičenih da su 17. studenog u ovom gradu oteli, a potom na svirep način ubili E.Z. iz Čelića.

Pritvor osumnjičenim S.H. (40), S.D. (22) i N.H. (26), svi s područja Distrikta, određen je zbog bojazni da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, suučesnike ili prikrivače. Osim toga, pritvor je opravdan kaznenim djelom za koje se sumnjiče, za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčkog.

Nakon što ih je prije dva dana Policija Distrikta lišila slobode i jučer dovela u prostorije Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, osumnjičeni su odmah ispitani, a ovo tužiteljstvo je bez odlaganja podnijelo prijedlog Osnovnom sudu Distrikta da im se odredi pritvor. Osnovni sud je u cijelosti prihvatio tužiteljsku ocjenu o pritvorskim razlozima i odredio pritvor osumnjičenima u trajanju od jednog mjeseca.

Po pritvaranju osumnjičenih, Tužiteljstvo, u suradnji s Policijom, nastavlja istragu u ovom predmetu radi dokazivanja kaznenih djela otmice s propisanom kaznom zatvora od jedne do deset godina i ubojstva za koje je zaprijećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora, stoji u priopćenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close