Odluka suda

Jednomjesečni pritvor osumnjičenom za dvostruko ubojstvo kod Gruda

Također, na teret mu se stavlja kazneno djelo ubojstvo u pokušaju dvije osobe, kazneno djelo izazivanje opće opasnosti i kazneno djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.
Vijesti / Flash | 08. 08. 2022. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud Široki Brijeg je nakon održanog ročišta donio rješenje od određivanju pritvora u trajanju od mjesec dana osumnjičenom J.J. (1972.) kojem se stavlja na teret dvostruko ubojstvo počinjeno 4. kolovoza u naselju Gorica kod Gruda.

Sudac za prethodni postupak Županijskog suda Široki Brijeg je nakon održanog ročišta za razmatranje prijedloga Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg donio rješenje o određivanju pritvora u trajanju od mjesec dana osumnjičenom J.J. (1972.) kojem se stavlja na teret da je dana 4. kolovoza 2022. godine počinio kazneno djelo ubojstva na štetu M.G. i V.B., potvrdila je Petrunjela Matijević, viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Također, na teret mu se stavlja kazneno djelo ubojstvo u pokušaju dvije osobe, kazneno djelo izazivanje opće opasnosti i kazneno djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, a zbog opasnosti od bijega, bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na te svjedoke, te zbog postojanja opasnosti da će ponoviti kazneno djelo, odnosno počiniti kazneno djelo kojim prijeti i to kazneno djelo Ubojstva iz čl. 166. st. 1. KZ F BiH, a za koje se kazneno djelo može izreći kazna zatvora najmanje 5 godine, zbog posebno teškog počinjenog kaznenog djela s obzirom na način izvršenja i posljedice, kao i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda s obzirom na sve okolnosti počinjenja kaznenog djela, osumnjičenom se određuje jednomjesečni pritvor.

Tužiteljstvo će nastaviti intenzivno raditi na provođenju potrebnih istražnih radnji u cilju okončanja istrage.

Kopirati
Drag cursor here to close