Nije se branio šutnjom

Ubojica iz Gruda ispričao Tužiteljstvu svoju verziju događaja

Jasak, koji je, kako je to potvrđeno testiranjem odmah nakon uhićenja, bio u alkoholiziranom stanju, ispitan je na okolnosti događaja, a, zanimljivo, nije se branio šutnjom, već je iznosio svojevrsnu obranu.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 08. 2022. u 20:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru u petak je obavljena obdukcija tijela Velimira Bušića (60) i Mate Grizelja (34), koje je u četvrtak, dva sata nakon ponoći, u Gorici kod Gruda hicima iz kalašnjikova usmrtio Jozo Jasak (50).

Oba muškarca su, kako je rečeno iz Tužiteljstva ŽZH, na licu mjesta podlegla od posljedica višestrukih ozlijeda nanesenih vatrenim oružjem.

Jasak, koji je, kako je to potvrđeno testiranjem odmah nakon uhićenja, bio u alkoholiziranom stanju, ispitan je na okolnosti događaja, a, zanimljivo, nije se branio šutnjom, već je iznosio svojevrsnu obranu, koja, kako je rečeno Avazu, nije relevantna, a izvršen je i pretres njegove kuće i prostorija koje je koristio.

Podsjetimo, brojni očevici i svjedoci rekli su da je ispred ugostiteljskog objekta ''Zmaj'', tijekom narodnog veselja povodom proslave svetog Stjepana, izbio verbalni sukob, nakon čega je Jasak počeo prevrtati stolove i stolice, a nakon što je udaljen iz bašte kafića, zaprijetio je da će se vratiti s puškom.

Nažalost, to je i učinio i u kratkom roku, s obzirom na to da živi nedaleko od objekta, vratio se s puškom te višestrukim rafalima usmrtio Bušića i Grizelja, a teško ranio Žarka Galića (73), inače vlasnika ''Zmaja''. Lakše ozlijede nanio je Anti Galiću (25).

Iz Tužiteljstva ŽZH uputili su prijedlog za određivanje pritvora.

Također, u Sektoru kriminalističke policije MUP-a ŽZH, pod nadzorom Tužiteljstva ove županije, nastavljaju istragu u ovom slučaju, kakav se ne pamti u ovom kraju, ali i šire.

Do sada su saslušali pet svjedoka, izravnih očevidaca, a čekaju se rezultati brojnih vještačenja.

Iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar u petak su naveli da je zdravstveno stanje Galića nepromijenjeno. On je smješten u Kliniku za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje jer je zadobio ozlijede opasne po život.

Njemu je, podsjetimo, amputirana noga.

Kopirati
Drag cursor here to close