Tužiteljstvo HNK

Jednomjesečni pritvor osumnjičenoj za ubojstvo Nine Ivankovića

Iako se na ročištu njezina obrana usprotivila prijedlogu za određivanje pritvora, jer, kako je navedeno, osumnjičena nema gdje pobjeći, posebno zbog činjenice da su joj slomljene obje noge, sudac Zadrić uvažio je prijedlog Tužiteljstva HNK.
Vijesti / Flash | 06. 10. 2019. u 13:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suniti Hindić-Bošnjaković (21), osumnjičenoj za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“, u mjestu Buna kraj Mostara, određen je jednomjesečni pritvor.

Potvrdio je to za Avaz Marin Zadrić, sudac za prethodni postupak Kantonalnog suda Mostar, a nakon ročišta jutros održanog u toj pravosudnoj instituciji.

Iako se na ročištu njezina obrana, s poznatom mostarskom odvjetnicom Nadom Dalipagić na čelu, usprotivila prijedlogu za određivanje pritvora, jer, kako je navedeno, osumnjičena nema gdje pobjeći, posebno zbog činjenice da su joj slomljene obje noge, sudac Zadrić uvažio je prijedlog Tužiteljstva HNK u kojem je navedeno da postoji mogućnost bijega osumnjičene, s obzirom na to da je često mijenjala adrese stanovanja i lokacije.

Kako prenose, da je zadobila lomove kostiju oba stopala, utvrđeno je i jučer u mostarskoj bolnici, nakon što je to zatražilo Tužiteljstvo HNK. Hindić-Bošnjaković, nakon što se u petak navečer predala policiji u Turbetu kod Travnika, u Mostar je dovezena s gipsom na nogama i u invalidskim kolicima.

Iako je istražiteljima kazala da je skočila s trećeg kata motela nakon što je shvatila da je ubila Ivankovića, i to u rijeku Bunu, oni su u to odmah posumnjali, s obzirom na to da je od objekta do rijeke dvoetažna terasa.

Prema preliminarnim rezultatima istrage, Hindić-Bošnjaković, kada se odlučila na bijeg, najvjerojatnije je skočila sa zida uz „Villu“, gdje su nađeni njezine štikle i tragovi krvi.

Inače, odbrana na ovu odluku ima pravo žalbe u roku od 24 sata što će i iskoristiti.

Kopirati
Drag cursor here to close