Opet donacija

Je li nas stid: Humanitarna organizacija nam poslala maske

U dogovoru sa donatorom, dio ove humanitarne pošiljke dobit će Služba za strance BiH s ciljem smanjenja rizika po život i zdravlje zaposlenih tijekom obavljanja njihovih poslova sa strankama u vrijeme pandemije COVID-19.
Vijesti / Flash | 17. 05. 2021. u 14:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Humanitarna organizacija CARE Austria osigurala je Bosni i Hercegovini donaciju koja se sastoji od 1.015.650 zaštitnih maski, ukupne vrijednosti 42.387,50 eura, s ciljem potpore naporima vlasti u Bosni i Hercegovini da spriječi širenje COVID-19, a posebice da pomognu ranjivim skupinama.

Donacija je realizirana u suradnji sa CARE International Balkans sa sjedištem u Sarajevu, a primatelj humanitarne pošiljke u ime Bosne i Hercegovine je Ministarstvo civilnih poslova.

Raspodjela donacije zdravstvenim ustanovama – krajnjim korisnicima u Republici Srpskoj bit će izvršena putem Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, dok će donaciju za Brčko distrikt preuzeti Odjel za zdravstvo i ostale usluge. U Federaciji BiH, donacija će biti isporučena krajnjim korisnicima putem kriznih stožera pri županijskim ministarstvima nadležnim za zdravstvo.

Pročitajte još

Također, znatan dio donacije namijenjen je centrima za mentalno zdravlje širom BiH, a obuhvatit će i partnerske udruge korisnika kojima CARE International Balkans daje potporu. U dogovoru sa donatorom, dio ove humanitarne pošiljke dobit će Služba za strance BiH s ciljem smanjenja rizika po život i zdravlje zaposlenih tijekom obavljanja njihovih poslova sa strankama u vrijeme pandemije COVID-19, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close