Sastanak

Izetbegović-Uebber: Potrebno je brzo okončati trenutni zastoj BiH

Tijekom razgovora naglašeni su dobri i dokazani prijateljski odnosi Njemačke i Bosne i Hercegovine te obostrana namjera da se ovi odnosi nastave jačati i u budućnosti.
Vijesti / Flash | 16. 09. 2019. u 17:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Bakir Izetbegović i Margret Uebber

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas u nastupnu posjetu veleposlanica Savezne Republike Njemačke u BiH Margret Uebber.

Tijekom razgovora naglašeni su dobri i dokazani prijateljski odnosi Njemačke i Bosne i Hercegovine te obostrana namjera da se ovi odnosi nastave jačati i u budućnosti. U nastavku razgovora je bilo riječi o aktualnoj političkoj situaciji.

Tom prilikom, veleposlanica Uebber  je kazala da službeni Berlin s interesiranjem prati situaciju u BiH i izrazila je nadu da će vlast biti formirana što prije. Ona je naglasila da će Njemačka nastaviti pružati potporu euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine uz potpuno uvažavanje njenog teritorijalnog integriteta i državnog suvereniteta.

Predsjedavajući Izetbegović je istaknuo kako je u kontekstu formiranja vlasti potrebno u potpunosti poštivati ustavnopravni sustav Bosne i Hercegovine, te princip vladavine zakona.

Sugovornici su se složili da je važno da se u Bosni i Hercegovini što prije okonča trenutni zastoj, te da se nastavi njezin reformski i europski put.

Veleposlanica Uebber je Izetbegoviću čestitala na njegovom ponovnom izboru za predsjednika SDA - priopćeno je iz Ureda predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Bakira Izetbegovića, prenosi Odjel za odnose s javnošću PSBiH.  

Kopirati
Drag cursor here to close