1.227 glasova za

Bakir Izetbegović ponovno predsjednik SDA

Izetbegović koji je bio i dosadašnji lider stranke, zahvalio je izaslanicima te kratko poručio: "Hvala, živi bili. Nastavljamo s radom".
Vijesti / Flash | 14. 09. 2019. u 14:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bakir Izetbegović ponovno je izabran za predsjednika Stranke demokratske akcije. Jednoglasnu potporu izrazili su izaslanici sedmog Kongresa te stranke koji je u tijeku u Sarajevu.

FOTO:Fena / Bakir Izetbegović ponovno predsjednik SDA

Izetbegovića je aklamacijom izabralo 1.227 prisutnih izaslanika koji su se prethodno, većinom glasova, uz dva suzdržana, odlučili na ovaj način izbora umjesto tajnog glasanja.

FOTO:Fena / Bakir Izetbegović ponovno predsjednik SDA

Po izboru, Izetbegović koji je bio i dosadašnji lider stranke, zahvalio je izaslanicima te kratko poručio: "Hvala, živi bili. Nastavljamo s radom".

Bakir predstavio listu za potpredsjednike SDA

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je, nakon što je na 7. Kongresu jednoglasno ponovno izabran na tu funkciju, izaslanicima predstavio kandidaturu listu za potpredsjednike SDA.

Izaslanici će s finalne liste od 15 kandidata birati devet potpredsjednika te stranke, a kandidati su: Senija Bubić, Alma Čolo, Šemsudin Dedić, Šefik Džaferović, Amir Fazlić, Refik Lendo, Melika Mahmutbegović, Aida Obuća, Adil Osmanović, Edin Ramić, Asim Sarajlić, Safet Softić, Šerif Špago, Mirsad Zaimović i Denis Zvizdić.

Osim devet potpredsjednika stranke, Kongres će birati i 83 člana Glavnog odbora SDA te pet članova Nadzornog i 11 članova Etičkog odbora stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close