Vanja Bjelica-Prutina

Izabrana predsjednica Središnjeg izbornog povjerenstva BiH

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na današnjoj sjednici provelo proceduru izbora predsjednika, a izbor je vršen između dva člana SIP BiH iz reda srpskog naroda - Vanje Bjelica-Prutina i Jovana Kalabe
Vijesti / Flash | 16. 03. 2020. u 16:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Vanja Bjelica-Prutina

Vanja Bjelica-Prutina od danas je predsjednica Središnjeg izbornog povjerenstva.

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na današnjoj sjednici provelo proceduru izbora predsjednika, a izbor je vršen između dva člana SIP BiH iz reda srpskog naroda - Vanje Bjelica-Prutina i Jovana Kalabe. Nakon provedene procedure, SIP BiH je u skladu s Poslovnikom o radu donio odluku da će dužnost predsjednice SIP-a BiH do 30. lipnja obavljati Bjelica-Prutina, priopćeno je iz SIP-a.

U skladu s članom 2.6 Izbornog zakona BiH "PredsjednikSredišnjeg izbornog povjerenstva BiH bira se iz reda članova Središnjih izbornih povjerenstva BiH. Po jedan član  Središnjeg izbornog povjerenstva BiH iz reda Hrvata, Bošnjaka, Srba, i član iz reda ostalih obavljat će funkciju predsjednika  Središnjeg izbornog povjerenstva BiH po principu rotacije i to jedanput u sedam godina u trajanju od 21 mjesec".

Iz SIP-a navode da će, zbog situacije u BiH u vezi s pandemijom virusa COVID-19, a kako bi se spriječila mogućnost širenja, u narednom periodu s medijima komunicirati putem priopćenja, e-maila i telefonskim putem. Obraćanje predsjednice SIP-a BiH medijima će biti upriličeno čim se za to steknu uvjeti, navodi se.

Kopirati
Drag cursor here to close