Sporazum

Italija i Mostar surađuju

''Grad Mostar je već dugo vremena pobratimljen s Gradom Montegrotto i imamo izvanredne odnose.''
Vijesti / Flash | 08. 04. 2022. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na interaktivnom paviljonu Grada Mostara danas je svečano potpisan Sporazum o međusobnoj suradnji Crvenog križa Italije, podružnice Terme Euganee i Crvenog križa Grada Mostara.

Sporazum su potpisali predstavnici crvenih križeva, Velimir Novak i Nicola Alfonso te gradonačelnici Grada Mostara Mario Kordić, Grada Montegrotto Terme Ricardo Mortandello i predsjednik Udruženja Auser Silvio Nardo.

Potpisnici ovoga sporazuma izrazili su zajedničku želju i raspoloženje za punu suradnju, zajedničke aktivnosti organizacija, kao i dostupnosti u pružanju prve pomoći te pripravnosti u hitnim slučajevima.

''Grad Mostar je već dugo vremena pobratimljen s Gradom Montegrotto i imamo izvanredne odnose. Ideja je bila da proširimo našu suradnju i da dva crvena križa potpišu deklaraciju u kojoj se svi obvezujemo nastaviti tu suradnju i podignuti je na još veću razinu'' - izjavio je nakon potpisivanja gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Naglasio je kako osim prijateljskih odnosa kroz razmjenu inicijativa, iskustva i materijalnih dobara, suradnja će se odraziti i na organiziranje radionica za edukaciju, susrete te promociju putem uključivanja aktivista i volontera crvenih križeva.

Sporazumom se, uz ostalo, potpisnici obvezuju promovirati i humanitarni rad te organizirati edukacije i aktivnosti koje se odnose na obuke prve pomoći, darivanja krvi, pripremu odgovora na prirodne nepogode ili druge vrste aktivnosti koje organizira crveni križ.

''Mislim da će ovaj sporazum doprinijeti radu Crvenog križa u cjelini, pogotovo u kontekstu svih događanja u svijetu jer zajedničkim snagama možemo uraditi nemoguće. Također, smatram da će doprinijeti i boljoj poziciji i brizi za sve naše sugrađane'' – kazao je tajnik mostarskog Crvenog križa Alen Kajtaz, priopćio je Grad Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close