Napad

Istražuje se pokušaj ubojstva Vučića u BiH

"Mi radimo na tome, ja sam siguran da ćemo mi biti u stanju da podnesemo odgovarajuću optužnicu, da ćemo pronaći bar izvršioce, dok ne pronađemo nalogodavce i organizatore.''
Vijesti / Flash | 13. 10. 2021. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbija radi na rasvjetljavanju pokušaja ubojstva predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici 2015. godine u bošnjačkom Memorijalnom centru, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

"Mi radimo na tome, ja sam siguran da ćemo mi biti u stanju da podnesemo odgovarajuću optužnicu, da ćemo pronaći bar izvršioce, dok ne pronađemo nalogodavce i organizatore. To je nešto što je trebalo da uradi BiH, a ne mi. To se desilo na njihovoj teritoriji koju kontrolišu i pred kamerama čitavog sveta", rekao je Vulin za TV "Pink".

On je istaknuo da BiH šest godina baš ništa nije uradila da otkrije tko je pokušao da ubije Vučića u Potočarima.

Podsjetivši da su u trenutku napada na mjestu događaja bili bivši američki predsjednik Bil Clinton, nekoliko ministra vanjskih poslova, premijera, ministara, kao i Bakir Izetbegović, Vulin je naveo da su sve kamere ovog svijeta pratile svaki pokret, samo nikako ne mogu da identificiraju tko su oni koji su pokušali da ubiju Vučića.

On je rekao da je to isto kao sa zločinom nad Srbima u hrvatskoj oružanoj akciji "Oluja", gdje se svi slažu, čak i Haag, da je to bio zločin i etničko čišćenje, ali zločin za koji nitko nije odgovoran.

Prema njegovim riječima, Vučića su pokušali da ubiju, ne u kavani, već tamo gdje je zastupao i branio interese Srbije i svaki njen građanin zaslužuje da dobije istinu, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close