Bez komentara na pozive o naoružavanju'

Islamska zajednica ''pere ruke'' od Hodžića koji poziva na naoružavanje djece

Islamska zajednica BiH rekla je kako Harun Hodžić nije imam, kako ga mediji nazivaju, no nisu prokomentirali njegove pozive na naoružavanje.
Vijesti / Flash | 12. 12. 2023. u 09:39 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini za Bljesak.info je rekla kako Harun Hodžić nije uposlenik Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini pa time ni imam.

Harun Hodžić, koji je u brojnim medijima naslovljen imamom, rekao je početkom prosinca na vjerskom predavanju u Nemili kod Zenice da svako dijete treba naučiti da koristi oružje, a od svake lovačke sekcije napraviti formaciju koja se spremna braniti.

Na upit je li primjereno da Hodžić na predavanju u Nemiloj poručuje o potrebi da se djeca obuče rukovanju oružjem, da promovira nošenje oružja te da imam pozira s oružjem na društvenim mrežama, iz Islamske zajednice su opovrgnuli njegovo zvanje imama, kako su ga naslovili u medijima.

Efendija Harun Hodžić redovito drži tribine u džematima Islamske zajednice, koja nam nije prokomentirala njegove poruke o naoružavanju.

Hodžić je na predavanju naveo da je bio pripadnikom 7. muslimanske brigade, je na predavanju rekao kako od streljačkih klubova treba napraviti vojsku i svako dijete obučiti da se bavi streljaštvom, ističući da to treba da bude "po zakonu".

''Bez ikakvih ambicija da nekome prijetimo. Ali samo s jednom ambicijom, da nam se ne ponovi Gaza'', rekao je Hodžić, te naveo kako u lovačka udruženja treba dovesti umirovljene, razvojačene pripadnike Armije BiH, a otjerati one koji piju alkohol.

Zahvalio je bogu što BiH ima dovoljan broj streljačkih klubova te otkrio što sprema svojoj kćerki za poklon pred udaju. ''Imam kćerku koja je pred udajom. Zamolio sam je pred udaju da završim papir za oružje. U njenu djevojačku spremu ide Glock 19, pištolj'', rekao je. 

Kopirati
Drag cursor here to close