Inzko

Izbori u Mostaru se ne mogu rješavati 'u paketu'

''Više od desetljeća svjedočimo bezbrojnim političkim igrama i prebacivanja krivnje na međunarodnu zajednicu'', kazao je.
Vijesti / Flash | 12. 02. 2020. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nezamislivo je da u 21. stoljeću političke stranke nisu u stanju doći do političkog dogovora i kompromisa. Na taj način sprečavaju građe da biraju vlast koju žele. Umjesto toga već više od desetljeća svjedočimo bezbrojnim političkim igrama i prebacivanja krivnje na međunarodnu zajednicu'', kazao je Valentin Inzko u utorak u tijekom održavanja svečane sjednice Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru.

Inzko je dodao da se krivnja prebacuje i na neke stranke koje ''nisu manifestacija tvrdih političkih pozicija koje za rezultate imaju to da političke stranke, pogotovu ove glavne, vladaju ovim gradom bez ikakve demokratske kontrole''.

Kako ''dio ove taktike'' Inzko je naveo i pitanje izbora u Mostaru za koji je kazao da će biti teško postići dogovor ''u paketu''.

''Međunarodna zajednica ima stav da se pitanje Mostaru treba rješavati izvan paketa'', kazao je dodajući da se ovakvo stanje u Mostaru treba promijeniti.

 
Kopirati
Drag cursor here to close