Podcast ''Sredinom''

VIDEO | Inga Kotlo: Bulevar je specifično mjesto u Mostaru

''Bulevar je vrlo specifično mjesto jer je to bila linija razdvajanja tijekom rata. Nakon rata je to ostalo poprilično zapušteno mjesto s mnogo osoba koje žive tu''
Vijesti / Flash | 07. 09. 2022. u 22:00 M.L. | Bljesak.info
Inga Kotlo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inga Kotlo, profesorica i magistrica bosanskog i engleskog jezika, aktivistica koja je uz pomoć ''komšiluka'' realizirala projekt Bulevar prijateljstva'' bila je gošća 23. izdanja podcasta '' Sredinom''.

To je inače samo jedan u nizu projekata i aktivnosti u do sada već bogatom opusu mlade mostarske aktivistice, koja je s nama podijelila detalje nastanka ''Bulevara prijateljstva'', ali i svega ono što je prethodilo tome.

''Bulevar je vrlo specifično mjesto jer je to bila linija razdvajanja tijekom rata. Nakon rata je to ostalo poprilično zapušteno mjesto s mnogo osoba koje žive tu, uključujući i mnogo djece koja se i nakon 25 godina nisu imala gdje igrati'', rekla je Kotlo.

Objasnila je i kako ju je ta činjenica mnogo rastužila te je ''načula od komšiluka kako djeca skupljaju novac kako bi kupili dvije stative''.

''Naljutila sam se i rastužila jer djeca moraju da prose za svoje djetinjstvo'', dodala je.

Onda im je ona odlučila pomoći kroz USAID-ov projekt PRO –Budućnost koji podržava male ideje i inicijative iz lokalnih zajednica koje pokreću mladi ljudi, a sve to skupa ide u smjeru izgradnje zajedništva, aktivizma, odnosno društvene kohezije i pomirenja.

Također u razgovoru za Bljesak sugovornica se osvrnula na aktvizam u Mostaru, stanje svijesti sugrađana te načine na koji svaki pojedinac može doprinjeti boljem okruženju i biti koristan/a zajednici u kojoj živi.

O pomirenju, suživotu, Bulevaru kao vrlo specifičnoj točki u gradu na Neretvi, te koliko je bitno neformalno obrazovanje u životu svakog čovjeka – ova mlada i uspješna Mostarka govorila je za podcast ''Sredinom''.

  / Izradu ovog teksta podržala je Američka agencija za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država USAID. Sadržaj ovog teksta ne odražava neminovno stavove USAID-a ili Vlade SAD-a
Kopirati
Drag cursor here to close