Tvrdi Avaz

I Sebija Izetbegović mora na saslušavanje u MUP KS

Ona će dati iskaz na okolnost formiranja tima vještaka koji su vještačili Alisu Mutap.
Vijesti / Flash | 17. 08. 2023. u 13:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine užurbano radi na proširenju istrage protiv više osoba u predmetu "Dženan Memić", između ostalog, za krivična djela ubojstvo te sprječavanje dokazivanja, piše "Avaz".

Nova saslušanja

Prema njihovim informacijama, čeka se naredba o proširenju istrage protiv više osoba. Ključan je, tvrde sarajevske novine, idući tjedan, kada kreću nova saslušanja.

Tužiteljstvo BiH je lani donijelo naredbu o provođenju istrage protiv Dalide Burzić, bivše glavne tužiteljice Tužiteljstva KS i aktualne sutkinje Suda BiH, ali i bivšeg komesara Vahida Ćosića, tadašnjeg tužitelja Merisa Ćate, policajca Sakiba Kreme i vještaka Ševala Kovačevića.

Oni su osumnjičeni za krivično djelo ubojstvo, organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela i sprječavanje dokazivanja.

Tužiteljstvo KS je već u prostorije MUP-a KS privodilo i saslušalo na desetine osoba koje su povezane s ovim slučajem, mahom policajce.

Sada su na redu, kako tvrdi Avaz, liječnici i vještaci. Radi se o liječnicima iz Hitne pomoći KS, ali i liječnicima iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Oni će već idućeg tjedna morati u policiju kako bi dali tužiteljima iskaze, piše Avaz navodeći kako se radi o više od pet liječnika.

Tim vještaka

"Avaz" saznaje da će u policiji biti saslušana i Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a. Ona će dati iskaz na okolnost formiranja tima vještaka koji su vještačili Alisu Mutap.

Tužiteljstvo i u ovom predmetu ima zaštićene svjedoke, a na novoj optužnici protiv više osoba naći će se najmanje njih deset – od sudaca, tužitelja, policajaca, do liječnika.

Sporno je tko je izdao nalog da se izbriše poziv koji je upućen kobne noći Hitnoj pomoći KS. Ključno je i kako je formiran novi tim vještaka u KCUS-u koji su vještačili Alisu Mutap, a utvrđeno je da nije imala amneziju. Iskazi pojedinih policajaca s Ilidže ne podudaraju se s materijalnim dokazima ni s izjavama zaštićenih svjedoka.

Nedavno je Alisa Mutap, tadašnja Dženanova djevojka, osuđena na dvije i pol godine zatvora zbog prikrivanja dokaza, a policajac Hasan Dupovac na tri.

Kopirati
Drag cursor here to close