Proširenje istrage

Sinovi i zetovi: Sprema se nova optužnica u slučaju Memić

Kako Avaz saznaje, sve će ubrzo rezultirati podizanjem optužnice protiv više osoba, najmanje deset, a na optuženičkoj klupi naći se suci, tužitelji, policajci…
Vijesti / Crna Kronika | 14. 07. 2023. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u sljedećih nekoliko dana donijet će naredbu o proširenju istrage protiv više osoba u predmetu Dženan Memić, između ostalog, za krivična djela ubojstvo te sprečavanje dokazivanja, objavio je Dnevni avaz.

Ubojstvo

Sarajevske novine tvrde kako će naredba o proširenju istrage biti donesena odmah nakon što Apelacijsko vijeće objavi drugostupanjsku presudu protiv Alise Mutap i još četiri osobe kojima se sudi za prikrivanje dokaza u vezi sa stradanjem Memića u veljači 2016. godine.

Tužiteljstvo BiH je, podsjeća Avaz, 31. kolovoza donijelo naredbu o provođenju istrage protiv Dalide Burzić, bivše glavne tužiteljice Tužiteljstva Kantona Sarajevo i aktualne sutkinje Suda BiH, ali i bivšeg tajnika Vahida Ćosića, tadašnjeg tužitelja Merisa Ćate, policajca Sakiba Kreme i vještaka Ševala Kovačevića.

Oni su osumnjičeni za krivično djelo ubojstvo, organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela i sprječavanje dokazivanja.

Međutim, Tužiteljstvo KS je u proteklih nekoliko mjeseci privelo i u prostorijama MUP-a KS saslušalo na desetine osoba koje su povezane s ovim slučajem.

Najmanje deset

Radi se o pripadnicima MUP-a KS, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT), ali i osobama koje su kobne noći kada je mladić stradao bile u Velikoj aleji. Tužiteljstvo i u ovom predmetu ima zaštićene svjedoke.

Kako Avaz saznaje, sve će ubrzo rezultirati podizanjem optužnice protiv više osoba, najmanje deset, a na optuženičkoj klupi naći se suci, tužitelji, policajci, ali i pojedini liječnici Hitne pomoći.

Iskazi zaštićenih svjedoka potvrdili su tko je kobne noći bio na Ilidži, ali i tko je izbrisao poziv u Hitnoj pomoći KS.

''Dokazi Tužiteljstva su neumoljivi. Posebno je zanimljivo to čiji su sinovi i zetovi 8. veljače bili na Ilidži i našli se na licu mjesta. Tužiteljstvo vjeruje da se raniji iskazi pojedinih policajaca s Ilidže ne podudaraju s materijalnim dokazima. Također se ne podudaraju ni s izjavama zaštićenih svjedoka. Hitna pomoć ključna je u cijeloj priči. Ali i to tko je, kada i zašto bio u hotelu Crystal kobne noći'', piše Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close