Čeka se pomoć OS

I dalje gori kod Prozor Rame, Neuma i Konjica: Helikoptera ni na 'vidiku'

Kada je u pitanju općina Konjic i dalje je aktivan požar iznad Spiljana. Upućen je Zahtjev za pomoć helikoptera OS BiH.
Vijesti / Flash | 25. 03. 2022. u 09:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pune ruke posla imali su vatrogasci u HNŽ-u u protekla 24 sata.

I dalje je aktivno nekoliko požara i to kod Prozor Rame, zatim u općini Konjic, te u Neumu.

U općini Prozor Rama, između sela Tošćanica – Lizoperci požar nije ugašen zbog miniranog terena. Također, požar između sela Šćipe i Pajići je djelimično ugašen zbog miniranog područja i nepristupačnog terena. Požar koji je izbio u selu Donje Blace, a koji je prijetio kućama je također djelimično ugašen. 

Na području ove općine (Prozor Rama( i dalje su još uvijek aktivna dva požara (Lug – Višnjani – Mluša i Krančići – Duge) na nepristupačnom terenu, te se očekuje pomoć helikoptera OS BiH.

U Neumu je i dalje  aktivan požar na deponiji otpada Klepovica.

Kada je u pitanju općina Konjic i dalje je aktivan požar iznad Spiljana. Upućen je Zahtjev za pomoć helikoptera OS BiH. Aktivan je i požar iznad mjesta Trusina u ovoj općini, a prema posljednjim informacijama (8:00 sati 25. ožujka 2022.) tijekom dana spriječeno je ugrožavanje kuće i vikendice. Također gori hrastova i bukova šuma u mjestu Ljubuča-Bjelimići, te i dalje gori mješovita šuma i trava na lokaciji Jažve.

Požare su gasili vatrogasci i u Mostaru, Čapljini, Čitluku, Jablanici, Stocu, priopćio je Županijki operativni centar CZ.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close