Hrvatski zavod

HZZO odbio majku BBB-ovca koji je u grčkom zatvoru: Htjela mu je produžiti zdravstveno osiguranje

Prije tri mjeseca majci tog mladića uvažili su prijavu i mladiću produljili zdravstveno, dok ocu drugog mladića koji je također u grčkom zatvoru i dijabetičar je prijavu za sina nisu uvažili i ostao je bez obveznog zdravstvenog osiguranja.
Vijesti / Flash | 10. 11. 2023. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na šalteru HZZO-a(Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje) odbili su majku Bad Blue Boysa koji ima dijabetes kad je htjela drugi put produljiti sinu obvezno zdravstveno osiguranje.

HZZO je, naime, pokrenuo interne kontrole i obavijestio svoje ispostave da ne smiju produljivati zdravstveno osiguranje pritvorenim BBB-ovcima, piše Večernji list.

Prije tri mjeseca uvažili prijavu i produžili zdravstveno

Prije tri mjeseca majci tog mladića uvažili su prijavu i mladiću produljili zdravstveno, dok ocu drugog mladića koji je također u grčkom zatvoru i  dijabetičar je prijavu za sina nisu uvažili i ostao je bez obveznog zdravstvenog osiguranja.

Majka je priložila službenu potvrdu hrvatske ambasade u Grčkoj da se sin nalazi u pritvoru u Grčkoj i ne može se osobno javiti na šalter HZZO-a, izdanu u svrhu reguliranja zdravstvenog osiguranja, no nisu je uvažili.

Pravo na inzulin, ali ne i senzore

Pritvoreni mladići, mlađi punoljetnici, tako u Grčkoj imaju pravo na inzulin (bez kojeg ne bi izdržali tri dana) i dobivaju ga, ali nemaju pravo na senzore. Stoga je važno da zadrže osiguranje u Hrvatskoj, jer je nakon prekida potreban određeni period dok se osiguranje po nekoj osnovi ponovno vrati.

Podsjećamo, Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju od 1. travnja 2023. uvedena je obveza osobnog javljanja u HZZO-a svaka tri mjeseca za osiguranike koji su osigurani po osnovi nezaposlenosti, a ne vode se u Zavodu za zapošljavanje.

Kopirati
Drag cursor here to close