Sastanak

Hrvatski veleposlanik u BiH: Jačat će se suradnja sa Graničnom policijom

Na sastanku se razgovaralo o stanju sigurnosti i aktualnoj situaciji u vezi s ilegalnim migracijama preko teritorija BiH
Vijesti / Flash | 10. 09. 2018. u 15:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Granične policije BiH (GP BiH) Zoran Galić, zamjenik direktora Fahrudin Halač i pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić, u ponedjeljak, primili su veleposlanika Republike Hrvatske u BiH, Ivana Del Vechija i njegove suradnike Nives Tiganj i Hrvoja Ambreuša. 

Kako stoji u priopćenju, na sastanku se razgovaralo o stanju sigurnosti i aktualnoj situaciji u vezi s ilegalnim migracijama preko teritorija BiH, mjerama koje se poduzimaju u suzbijanju ilegalnih migracija kao i procedurama GPBiH nakon otkrivanja ilegalnih migranata. 

Ovom prilikom, navode, direktor Galić kazao je i da ova policijska agencija ulaže znatne napore u cilju osiguravanja uvjeta što učinkovitijeg provođenja granične kontrole, kao i nadzoru granice duge oko 1.000 kilometara s Republikom Hrvatskom. Izrazio je zadovoljstvo zbog dobre suradnje GPBiH i hrvatske granične policije jer se brzo i profesionalno reagira i postupa s migrantima koji pokušavaju ilegalno prijeći granicu.

''GPBiH od listopada 2017. godine poduzima mjere u skladu s Planom izvanrednog angažiranja policijskih službenika i opreme u zonama odgovornosti jedinica koje su izložene pojačanom migracijskom pritisku, a koji podrazumijeva maksimalno angažiranje raspoloživog ljudstva i materijalno – tehničkih sredstava'', izjavio je Galić, dodavši da angažiranje policijskih službenika iz drugih policijskih agencija koji zajedno s policijskim službenicima GPBiH vrše nadzor granice, predstavlja značajan korak u borbi protiv ilegalnih migracija.

Veleposlanik Ivan Del Vechio izrazio je zahvalnost na srdačnoj dobrodošlici istaknuvši spremnost za nastavak obostrane suradnje i njeno daljnje unapređenje. Zaključeno je da će suradnja između GPBiH i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u BiH biti dodatno unaprijeđena u svim segmentima rada, naročito u razmjeni informacija, sprečavanju ilegalnih migracija te u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala, priopćeno je iz GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close