Radna posjeta

GP BiH se pohvalila modernizacijom uprave Saveznoj policiji Njemačke

Vijesti / Flash | 27. 09. 2017. u 13:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić i načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Vladimir Popović borave u radnoj posjeti Saveznoj policiji Njemačke.

Povod ovoj posjeti su realizacija aktivnosti koje se odvijaju u okviru bilateralne suradnje dviju policijskih agencija. Tijekom dana izaslanstvo GPBiH posjetila je Direkciju Savezne policije Minhen, gdje se susrela s predsjednikom Uprave Savezne policije Minhen dr. Karl-Heinz Blümelom i njegovim suradnicima, navedeno je u priopćenju.

Direktor Blümel prezentirao je rad Uprave Savezne policije Minhen.

Direktor Galić ovom je prilikom kolege iz Njemačke upoznao o radu i funkcioniranju GPBiH te o Projektu modernizacije uprave GPBiH koji se realizira u okviru suradnje s ekspertima SP Njemačke od 2015. godine. Projektom se želi unaprijediti unutrašnja struktura i organizacija koja bi mogla odgovoriti svim izazovima i zadacima, posebno u preuzimanju obveza koje proizlaze iz statusa BiH kao zemlje kandidatkinje za punopravno članstvo u EU.

Savezna policija Njemačke se pokazala kao veoma važan partner u razvoju GPBiH od osnivanja bh. policijske agencije. Kolege iz Njemačke pružale su podršku u brojnim oblastima donirajući opremu vrijednosti oko 7,5 milijuna KM i organizirajući obuke za naše službenike.

Za sutra, 28.9.2017. planirana je posjeta Predsjedništvu Savezne policije Njemačke.

Kopirati
Drag cursor here to close