Traktori na cesti

Hrvatski svinjogojci blokirali granični prijelaz Županja-Orašje

Jutros su blokirali prometnice i granični prijelaz Županja-Orašje i prijete da će traktori na cestama ostati dok se ne ispunje njihovi zahtjevi.
Vijesti / Flash | 23. 11. 2023. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavlja se prosvjed slavonskih poljoprivrednika nezadovoljnih vladinim mjerama suzbijanja afričke svinjske kuge.

Jutros su blokirali prometnice i granični prijelaz Županja-Orašje i prijete da će traktori na cestama ostati dok se ne ispunje njihovi zahtjevi, piše HRT

Prosvjednici su blokirali tri županije Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku i Brodsko-posavsku.

"Zatvorili smo i sad ćemo vidjeti ako se netko javi za sastanak, nećemo padati više na ta njihova obećanja jer to ničemu ne vodi, danas donesu jednu odluku, sutra drugu. Oni su doslovno pogubljeni, ne znaju tko ima glavu nosi. Od njih je sve za očekivati, samo ono najgore, ništa dobro", poručio je Tomislav Pokrovac, iz Stožera za obranu hrvatskog sela.

"Zahtjeve koje smo iznijeli oni riješe za pet minuta, to je naš nacionalni interes. Ovo je nešto najgore što nam se moglo dogoditi. Zamislite, ubijati zdrave svinje, osiromašivati seljaka, izazivati umjetnu glad, raditi teror po dvorištima s inspekcijom i policijom. Mislim da to više nema smisla", dodao je.

Foto: Željka Rački-Kristić / Prosvjed hrvatskih poljoprivrednika

Mladen Pavić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede izjavio je sinoć u emisiji Otvoreno da je afrička svinjska kuga vrlo opasna bolest, za koju nema ni lijeka niti cjepiva.

"Jedina moguća metoda u suzbijanju bolesti su metode koje provodimo već peti mjesec. Žao mi je da ljudi koji su izašli na cestu troše gorivo, svoje vrijeme i nasjedaju na laičke priče pojedinaca oko afričke svinjske kuge. Ministarstvo je od prvog dana poduzelo sve mjere oko afričke svinjske kuge koje su mu na raspolaganju. Znam da će se i politika umiješati, već se javlja. Nema drugih metoda i nikakvih uvjeta i pregovora oko ovoga", poručio je.

Kopirati
Drag cursor here to close