'Samo perite ruke'

Hrvatska pošta Mostar: Nema obustave pošiljki iz Kine zbog koronavirusa

''Zavod nije izdao nikakvu objavu vezano za zaštitu od virusa, a na upit vezan za mogućnost zaraze preko paketa koji stižu iz Kine, informirao nas je da nije moguće da virus preživi put iz Kine do BiH''
Vijesti / Flash | 03. 02. 2020. u 17:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera


S obzirom da je većina aviokompanija obustavila letove prema NR Kini iz razloga prevencije širenja korona virusa došlo je do izmjena u poštanskom prometu te u skladu s tim očekuju se kašnjenja u isporuci pošiljaka iz NR Kine.

Tako se na web stranici Hrvatske pošte nalazi obavještenje za sve korisnike, a koje kaže:

''Hrvatska pošta zaprimila je informaciju od zrakoplovnih prijevoznika KLM-a, Lufthanse LH i Turkish Airlinesa kako radi prevencije opasnosti od širenja koronavirusa letovi iz Narodne Republike Kine prema Republici Hrvatskoj neće prometovati do daljnjeg što će utjecati na uobičajeno poštansko poslovanje u razmjeni pošiljaka''.

Tim povodom pitali smo u Hrvatskoj pošti Mostar, da li će doći do izmjena ili obustava kada su u pitanju pošiljke iz Kine za BiH, na što smo dobili sljedeći odgovor:

''Hrvatska pošta d.o.o. Mostar nema direktne avionske linije dogovorene sa aviokompanijama, pa nismo ni mogli dobiti obavijest o prestanku prometovanja'', naveli su iz Ureda marketinga i korporativnih komunikacija HP Mostar za Bljesak.

Dalje iz HP Mostar navode kako su kontaktirali glavnog epidemiologa iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH, koji ih je informirao o sljedećem:

''Zavod nije izdao nikakvu objavu vezano za zaštitu od virusa, a na upit vezan za mogućnost zaraze preko paketa koji stižu iz Kine, informirao nas je da nije moguće da virus preživi put iz Kine do BiH'', kažu za Bljesak iz Ureda korporativnih komunikacija Hrvatske pošte Mostar.

Kako kažu, Zavod nema saznanja da se korona virus prenio putem poštanskih pošiljki. Kao preventivnu mjeru zaštite radnika preporučuju često pranje ruka.

''Također, HP Mostar kao članica Svjetske poštanske unije (UPU) nije dobila za sada nikakve posebne instrukcije za postupanje sa pošiljkama iz NR Kine, a u stalnom smo kontaktu sa kolegama iz regionalnih pošta, te u slučaju bilo kakvih izmjena vezanih za postupanje s pošiljka iz NR Kine, brzo ćemo reagirati'', navode iz HP Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close