Demantiraju

Hrvatska policija: Niti se radilo o pokušaju otmice, niti su navijači ikoga uhitili

"U cilju objektivnog izvješćivanja javnosti obavještavamo da postupanjem policije po dojavi zaprimljenoj 21. prosinca oko 21:30 sati, nisu utvrđena obilježja niti jednog kaznenog djela".
Vijesti / Flash | 24. 12. 2023. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklih dana na društvenim mrežama i u medijima pojavila se objava o navodnom pokušaju otmice djeteta na području Čavli u Rijeci.

Danas se o svemu priopćenjem oglasila hrvatska policija, nakon što su neki mediji prenijeli anonimnu informaciju s jedne strane navijačke Facebook stranice o tome da su pripadnici riječke navijačke skupine Armada uhvatili dvojicu migranata koji su navodno pokušali oteti dječaka.

Policija: Migranti nisu pokušali oteti dječaka

"U cilju objektivnog izvješćivanja javnosti obavještavamo da postupanjem policije po dojavi zaprimljenoj 21. prosinca oko 21:30 sati, nisu utvrđena obilježja niti jednog kaznenog djela, prekršaja ili bilo kojeg drugog oblika protupravnog ponašanja. Kao što je već odgovarano na upite pojedinih medija, ponovo obavještavamo da u konkretnom slučaju nije utvrđeno da bi se radilo o pokušaju otmice djeteta", poručuju iz riječke policije.

"Od zaprimanja dojave policija je obavila razgovore s više osoba te poduzela druge mjere i radnje radi utvrđivanja svih činjenica. Sve dosad poduzeto nije rezultiralo bilo čime što bi upućivalo ili pak potvrđivalo sumnje da bi se radilo o pokušaju otmice ili bilo kojoj drugoj kažnjivoj radnji", dodaju.

Osvrnuli su se i na najnoviju priču koja se proširila da su navijači uhvatili otmičare.

"Ni priča o navijačima ne odgovara istini"

"S obzirom na objave na društvenim mrežama, a koje su preuzeli i pojedini portali, u kojima se navodi da je skupina građana uhitila počinitelje, obavještavamo da isto ne odgovara činjeničnom stanju budući da se spomenute osobe ne dovode u vezu s počinjenjem bilo koje kažnjive radnje.

Isto tako, obavještavamo da temeljem svih dosad prikupljenih saznanja policija ne dovodi ilegalne migrante u vezu s navedenim", kažu iz policije.

Dodaju da i dalje nastavljaju s utvrđivanjem svih relevantnih činjenica kako bi se u potpunosti rasvijetlile sve okolnosti ovog događaja.

"Ovim putem apeliramo, kako na građane tako i sve koji djeluju u javnom prostoru da ne objavljuju i šire neprovjerene informacije te svojim objavama uznemiruju i izazivaju zabrinutost građana te potiču na netrpeljivost prema pojedinim osobama", poručila je riječka policija.

Kopirati
Drag cursor here to close