Rotavirus

Hrvatska: Hospitaliziran ministar branitelja Tomo Medved

Vijesti / Flash | 02. 05. 2022. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslije sedmodnevnog liječenja u KBC-u Zagreb, a potom i u Infektivnoj klinici dr. Fran Mihaljević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved mogao bi za dva dana na kućno liječenje, saznajemo Jutarnji list iz liječničkih krugova.

Naime, Medved je hospitaliziran prošlog utorka u KBC-u Zagreb sa simptomima opće slabosti, a kako već nekoliko godina ima problema sa srcem, zbog čega mu je ugrađeno pet stentova, hitno je podvrgnut kateterizaciji, ali srećom nalazi su bili uredni.

Daljnja dijagnostika pokazala je da je riječ o rotavirusu koji izaziva teško povraćanje i proljeve, što je nerijetko uzrok teške dehidracije i visoke tjelesne temperature. S obzirom da je riječ o virusnoj bolesti, Medved je s Rebra prebačen u jedinicu intenzivnog liječenja Infektivne klinike.

Stanje mu se proteklih dana stabiliziralo tako da liječnici vjeruju da bi Medved mogao napustiti bolnicu u iduća dva dana.

O njegovu zdravstvenom stanju u ponedjeljak je kratko progovorio i predsjednik Vlade Andrej Plenković tijekom konferencije za novinare nakon sjednice vrha HDZ-a.

"Tomo je dobio rotavirus, završio je na Infektivnoj klinici", rekao je Plenković.

"Jako dobro se osjeća, imao je visoku temperaturu, a vjerujem da će biti jako dobro već za tjedan-dva", izjavio je hrvatski premijer.

Kopirati
Drag cursor here to close