Oglasio se i Granić

HRT pogrešno predstavio gosta, izmislili da predaje na fakultetu pa uklonili video

Naime, Ivicu Granića, nastavnika komunikacijskih vještina iz Srednje medicinske škole Dubrovnik, predstavili su kao "Ivana Granića s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu".
Vijesti / Flash | 22. 04. 2024. u 18:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Press-konferencija Ustavnog suda, koji je objavio da Zoran Milanović ne može biti ni mandatar ni premijer, pa čak i ako podnese ostavku, glavna je vijest u državi posljednjih dana. Tako se njom tijekom vikenda bavio i javni servis, samo što se u HRT-ovom Studiju 4 u jutarnjem programu potkrala pogreška koja je na koncu postala popriličan hit na društvenim mrežama.

Naime, Ivicu Granića, nastavnika komunikacijskih vještina iz Srednje medicinske škole Dubrovnik, predstavili su kao "Ivana Granića s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu", piše Index.hr.

Dekan FPZG-a: Ne surađuje s Fakultetom političkih znanosti

Novinarka N1 Jelena Bokun na X-u je postavila pitanje poziva li HRT "u goste" osobe koje se lažno predstavljaju.

"Osoba o kojoj govorite nije zaposlenik ili vanjski suradnik Fakulteta političkih znanosti, niti na bilo koji način surađuje s Fakultetom političkih znanosti", odgovorio joj je dekan FPZG-a Andrija Henjak.

Međutim, iz iscrpne objave na Facebooku koju je objavio Ivica Granić, nastavnik dubrovačke srednje škole, ne "Ivan Granić profesor s FPZG-a", proizlazi da je riječ o omaški HRT-a.

Štoviše, Granić je naglasio i da "nikada ne bi ni htio predavati na tom fakultetu".

"Naime, dogovor mene i g. Vlahova bio je da se nađemo ispred tzv. 'mramorne porte', južni ulaz u HTV, u 8:15 sati. Dakle, 15-ak minuta prije početka emitiranja. Ja sam došao dosta ranije, čekao i dočekao 8:15, ali nitko od tehničkog osoblja nije došao do mene kako bi me odveo u studio. Točno u 8:30 (razgovor je trajao 41 sec, sve imam na mobitelu) zove me mobitelom g. Vlahov i kaže 'pa gdje ste, svi smo u studiju, emisija počinje'. Rekoh kako, po dogovoru, čekam dolje ispred porte, nakon čega mi g. Vlahov kaže neka se jako požurim i dođem na II kat, gdje će me čekati netko. Ulazim u studio, jurim, jasno nema nikakvih priprema, šminkanja, mikrofon mi kače praktički u hodu.

Granić: Rekao sam voditelju da me predstavi kao političkog analitičara

Voditelju kažem neka me predstavi kao političkog analitičara, da je to dovoljno. Voditelj pita gdje sam radio, rekoh bio sam suradnik i predavač na više visokoškolskih institucija, a zadnje sam na Sveučilištu u Dubrovniku predavao komunikološke predmete, izborne kampanje OsJ u turizmu i sl. Napominjem kako naš razgovor traje možda desetak sekundi. Ja čujem i kako ide špica emisije a g. Tartaglia već je ranije došao u studiju.

I sad… g. Vlahov nas na brzinu pozdravlja, najprije g. Tartagliu, zbog brzine i njemu krivo izgovara 'struku', u brzini i meni navodi krivo ime (umjesto Ivica Ivan), te me najavljuje kao predavača, onda zastaje nekoliko sekundi, i kaže 'predavača naaaa Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu'. Što je krivo, na što sam ja (potiho) reagirao s 'bio sam u Dubrovniku', ili tako nešto, iako sam to smatrao tehničkom sitnicom, posve, ali baš posve nebitnom. Kao što i jest. Klimnem glavom u znak pozdrava i idemo", napisao je Granić na Facebooku.

Prema Granićevom životopisu, 1987. godine završio je studij povijesti i zemljopisa na Pedagoškoj akademiji u Mostaru, a 2008. godine, također u Mostaru, diplomirao je novinarstvo. Sedam godina kasnije, također u Mostaru, obranio je i doktorsku disertaciju na temu Analiza predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj 2014./2015. godine na temelju pisanja hrvatskih dnevnih tiskovina.

Predavao je u nekoliko zagrebačkih osnovnih škola i na privatnim veleučilištima. Sada, pak, radi u dubrovačkoj Srednjoj medicinskoj školi kao predavač nastavnih predmeta komunikacijskih vještina.

Video gostovanja uklonjen je s portala HRT-a.

Kopirati
Drag cursor here to close