Još jedna u nizu "provala" Stephen A. Smitha

Gaf novinara u uživo programu: pohvalio igrača koji odavno ne igra u spomenutom klubu

Nisu ovo jedini slučajevi kada je novinar ESPN-a u centru pažnje. Često izaziva reakciju javnosti na sebe svojim izjavama, koje su u najmanju ruku kontroverzne.
Sport / Košarka | 10. 04. 2024. u 00:06 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stephen A. Smith poznata je i utjecajna persona u svijetu američkog sporta, osobito kada je NBA u pitanju. Često kontroverzan, ESPN-ov NBA analitičar i sportski novinar, napravio je ogroman gaf u emisiji uživo.

Inače veliki obožavatelj New York Knicksa, Smith je nakon sjajne utakmice njegove ekipe i pobjede nad Milwaukee Bucksima odlučio pohvaliti određene igrače. Knicksi odavno nisu imali bolju sezonu te se trenutno nalaze na 3. mjestu Istočne konferencije, a ekipa izgleda savršeno posložena.

Vođeni fenomenalnim Jalenom Brunsonom, uz podršku obrambenih specijalaca Josha Harta i Milesa McBridea, sjajnim šuterom u vidu Dontea DiVincenza, uz doprinos Bojana Bogdanovića s klupe, čini ih ekipom koja može svima pomrsiti račune u doigravanju.

Pohvalio igrača koji već dva mjeseca igra u drugom klubu

Tako je Smith nakon pobjede 122-109 nad Bucksima pohvalio sjajnu igru Quentina Grimesa, koji već dva mjeseca nije član Knicksa.

"Gledam Grimesa, igrao je fenomenalno", izjavio je u uživo programu ESPN-ov novinar.

Inače, Grimes je 8. veljače ove godine u razmjeni gdje se nalazio i mostarski Babo, poslan u Detroit Pistonse. Knicksi su dobili Bogdanovića i Aleca Burksa, a u drugom smjeru su otišli Grimes, Arcidiacono, Flynn i Fournier te još par budućih izbora na draftu.

Igrača startne postave predstavio kao zamjenu

Ali to nije bilo sve. Kad se činilo da je samo jednu stvar zaribao, Smith se dodatno osramotio, pohvalivši igru Isaiah Hartensteina s klupe, a koji je inače u posljednje vrijeme stalni član početne petorke.

"Večeras Isaiah Hartenstein, kao rezerva, daje sjajan doprinos s klube", dodao je Stephen.

Vjerojatno Stephen A. Smith jest veliki navijač njujorške ekipe, a to govori i činjenica kad se rasplakao u uživo programu, saznavši da će jedan od najboljih igrača Knicksa, Julius Randle, propustiti cijelu sezonu zbog operacije ramena. Krilni centar New Yorka ne igra od kraja siječnja, a njegov povratak se očekuje tek sljedeće sezone.

Nije mu ovo prvi put da je u centru pažnje

Nisu ovo jedini slučajevi kada je novinar ESPN-a u centru pažnje. Često izaziva reakciju javnosti na sebe svojim izjavama, koje su u najmanju ruku kontroverzne. Svaki njegov razgovor i rasprava o potencijalnom MVP-u ove sezone, nikada ne pronalazi Nikolu Jokića i Luku Dončića među favoritima.

Naravno, svi imaju svoje preferencije, ali nekada je previše očito Smithovo degradiranje balkanskog dvojca, koji su trenutno prema svim parametrima glavni kandidati za osvajača prestižne individualne nagrade. No, unatoč pravu na mišljenje, s obzirom na sve ove izjave o klubu kojeg podržava, a očito ne zna ništa što se događa oko njega, dovodi u pitanje njegovu relevantnost i kompetentnost kada se priča o košarci.

Kopirati
Drag cursor here to close