Policajci Postrojbe za potporu Uprave policije

HNŽ - policajci će obavljati kondicijske pripreme na Sveučilišnom bazenu

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je dala suglasnost ministru unutarnjih poslova za zaključenje ugovora između Sveučilišta u Mostaru, Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti SUM-a i MUP-a HNŽ-a
Vijesti / Flash | 18. 03. 2024. u 15:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policajci Postrojbe za potporu Uprave policije Hercegovačko-neretvanske županije svoju fizičku spremu će održavati na Sveučilišnom bazenu.

Naime, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je na 14. redovitoj sjednici dala suglasnost ministru unutarnjih poslova za zaključenje ugovora između Sveučilišta u Mostaru, Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti SUM-a i MUP-a HNŽ-a o uporabi Sveučilišnoga bazena u svrhu održavanja tjelesne spremnosti pripadnika Postrojbe za potporu Uprave policije koji redovito obavljaju kondicijske pripreme.

Ovo je, čini se samo jedan od noviteta u MUP HNŽ-a, ranije smo pisali kako je MUP HNŽ-a dobio ronilački tim.

''Izmjenama pravilnika formiran je ronilački tim u Jedinici za operativnu potporu u specijalnoj policji, koji su posebno obučeni za akcije ronjenja. Članovi tima su i sami instruktori ronjenja koji će moći svoja znanja prenositi i na ostale kolege. Slučajevi kada je potrebno vršiti vađenje primjerice vozila ili tijela iz vodene površine, sasvim je normalno da to čini pripadnik policijske agencije s obzirom da i tijelo može potencijalno sadržavati određene tragove ili vozilo koje se nalazi pod vodom može biti mjesto izvršenja kaznenog djela. To je bitno uvesti u praksu, da ovakve poslove mogu izvršiti policijski službenici upravo da ne bi došlo do kontaminiranja nekih tragova jer smo dosad imali situacije kada su angažirane civilne službe za pružanje asistencija MUP-u kod ovakvih slučajeva'', rekao je ranije u intervjuu za Bljesak.info Marijo Marić, ministar MUP-a.

Pored navedenog MUP HNŽ-a 'dobio' je i odjel za borbu protiv Cyber kriminala. Zadnjim izmjenama Pravilnika o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji MUP-a HNŽ unutar Odjela za gospodarski kriminalitet sistematizirana su nova radna mjesta za borbu protiv cyber kriminala.

''U narednom razdoblju izvršit ćemo dodatne edukacije policijskih službenika raspoređenih na tim radnim mjestima, te opremanje dodatnom opremom. Imamo od ranije suradnju sa FUP-om koji je pionir u ovom planu, tako da su naši službenici već bili uključeni u policijske operacije koje su se zasnivale na saznanjima pribavljenim putem elektronskih medija i smatram ovo visokim startom za uspostavu snažnog odjela za borbu protiv ovog vida kriminala. Oni su nam sada od velike pomoći i postoji kvalitetna uspostavljena komunikacija s njima. Tu možemo odgovoriti na najrazličitije oblike kaznenih djela koji imaju vezu s informatikom, najčešće se u zadnje vrijeme pojavljuju prijetnje i Internet prevare, ali je angažman ovoga odjela vidljiv i kod rješavanja brojnih drugih težih kaznenih djela kada među tragovima imate neke pogodne za obradu sredstvima i metodama koje na raspolaganju ima ovaj odjel'', rekao je Marić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close