Intervencije

HNŽ – 17 požara, izvlačenje automobila i zmije iz ambulante

U Kruševu je bila intervencija uklanjanje zmije u ambulanti, dok je u Ruištu zabilježena intervencija nakon slijetanja automobila sa ceste.
Vijesti / Flash | 29. 08. 2023. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Hercegovačko – neretvanske županije u posljednja 24 sata, prema izvještaju Civilne zaštite HNŽ, zabilježeno je 17 požara.

Na području Mostara trava i nisko raslinje gorjeli su na putu M-17,kod mosta za Drežnicu i pored puta za Ruište, dok je na Pologu, nakon udara groma, gorjela kuća.

U Čapljini su zabilježeni požari na četiri lokacije, u Čitluku na dvije, u Konjicu na tri te u Jablanici na tri lokacije.

U Stocu je od 16:15 do 20:30 sati gorila trava, nisko i visoko raslinje na lokaciji Križevac-Njivice.

Opožarena površina od oko 350 ha, a u gašenju požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila i pomoći lokalnog stanovništva. Jak vjetar, nepristupačan teren, minski sumnjiva površina, otežavali su gašenje požara.

Još jedna požar zabilježen je na području Prozora – Rame.

U izvještaju Civilne zaštite navedeno je 11 tehničkih intervencija.

Naime, u Kruševu je bila intervencija uklanjanje zmije u ambulanti, dok je u Ruištu zabilježena intervencija nakon slijetanja automobila sa ceste.

Uklnjanje stabala zabilježeno je u Mostaru kod Katedrale, u naselju Rodoč, na Panjevini i kod Konaka.

U Čapljni su zabilježene dvije tehničke intervencija, Čitluku, Jablanici i Prozor – Rami po jedna, navedeno je u izvještaju.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close