Munje i gromovi

Posljedice nevremena - Devet intervencija mostarskih vatrogasaca, još se zbraja šteta

Izuzev intervencije u Pologu, gdje je došlo do udara groma u obiteljsku kuću, ostale su vezane za oborena stable i grane koji su na određenim dionicama blokirale ceste...
Vijesti / Flash | 29. 08. 2023. u 07:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukupno devet intervencija imali su pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar vezanih za olujno nevrijeme koje je sinoć zahvatilo područje Mostara.

Izuzev intervencije u Pologu, gdje je došlo do udara groma u obiteljsku kuću, ostale su vezane za oborena stable i grane koji su na određenim dionicama blokirale ceste.

''Oko 20 sati grom je udario u obiteljsku kuću u Pologu kod Mostara, nije bilo ozljeđenih te smo požar stavili pod kontrolu. Posljednju intervenciju imali smo noćas oko 2 sata, uklanjanje oborenih stabala u blizini Pravoslavne crkve’’, rekli su za Bljesak.info iz PVP Mostar.

Istaknuli su kako tijekom jutra i današnjeg dana očekuju novi broj prijava o šteti nastaloj uslijed nevremena.

Podsjetimo, olujno nevrijeme praćeno grmljavinom u ponedjeljak je oko 20 sati zahvatilo Mostar, ali i veći dio Hercegovine. U Mostaru je u kratkom periodu pala velika količina kiše, a zabilježen je i veliki broj udara gromova.

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je narančasto upozorenje za više regija. Od 16 sati kiša je već zahvatila određena područja, no veći dio BiH je "na udaru" od 18 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close