U ponedjeljak

Štrajk upozorenja u HNŽ-u

Glavni i zajednički zahtjev svih sindikata jest isplata jednokratne pomoći u iznosu od 1080 maraka, te transparentnost u isplati tužbi.
Vijesti / Flash | 02. 12. 2022. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikalisti iz Hercegovine najavili su štrajk upozorenja 5. prosinca 2022. godine.

''Nakon provedenog anketiranja članova sindikata u osnovnim i srednjim školama HNŽ koje nastavu izvode na hrvatskom i bosanskom jeziku te sindikata državnih službenika i namještenika u HNŽ, te nakon što se preko 90 posto članstva izjasnilo za štrajk upozorenja kao prvi korak u ostvarenju radničkih prava, obavještavamo javnost da će se u ponedjeljak 5. 12. 2022. godine u svim našim ustanovama održati jednosatni štrajk upozorenja koji podrazumijeva jednosatnu obustavu rada'', napisali su u najavi štrajka sindikalisti.

Glavni i zajednički zahtjev svih sindikata jest isplata jednokratne pomoći u iznosu od 1080 maraka, te transparentnost u isplati tužbi.

 

Podsjetimo, sindikalisti su nedavno na konferenciji na medije izrazili nezadovoljstvo s odlukom Vlade da uposlenicima isplati 300 KM jednokratne pomoći, umjesto 1080 KM koliko maksimalno mogu isplatiti. 

Vlada HNŽ-a je iznos od 300 KM predložila jer je to cifra koja se može isplatiti bez rebalansa proračuna.

S obzirom da se trenutno radi rebalans proračuna, sindikalisti su odlučili da reagiraju u tijeku tog rebalansa, jer kako su rekli ranije, proračun je puniji nego ikad i stvar je toga gdje će se ta sredstva usmjeriti.

Kopirati
Drag cursor here to close