Ostaju stare mjere

Hercegbosanska županija ne prihvaća mjere Kriznog stožera FBiH

Podsjetimo, odlukom kriznog stožera Federacije BiH na cijelom teritoriji Federacije od večeras bi na snazi trebao biti noćni policijski sat, koji je ranije uveden u pet od deset županija.
Vijesti / Flash | 24. 03. 2021. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Hercegbosanske županije ne vrijede nove mjere koje je donio Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva, piše Livno Online.

Ovu informaciju je za Livno Online potvrdio ministar rada, zdravstva i socijalne skrbi HB županije Momčilo Bajić.

Podsjetimo, odlukom kriznog stožera Federacije BiH na cijelom teritoriji Federacije od večeras bi na snazi trebao biti noćni policijski sat, koji je ranije uveden u pet od deset županija.

Podsjetimo, na sastanku kantonalnih premijera s federalnim premijerom Fadilom Novalićem predložio je da se na razini Federacije usklade mjere u ograničavanju kretanja roba i ljudi, odnosno da se pokuša uskladiti rad ugostiteljskih objekata zbog ''prelijevanja ljudi iz županije u županiju'' što doprinosi povećanju širenja zaraze koronavirusom, a ostale mjere da donose županije u dogovoru s kriznim stožerima.

Pročitajte još

Dok se zaraza širi vlasti u BiH gotovo bez ikakve koordinacije uvode različite mjere.

U nekim županijama rad ugostiteljskih objekata je zabranjen, a u drugima nije. U Sarajevskoj je županiji od srijede zabranjen i rad teretana te welness centara, no dopušten je rad skijaškog centra na Bjelašnici.

Krizni stožer FBiH smatra kako su mjere za održavanje nastavnog procesa, mjere za radne subjekte, mjere ograničavanja kretanja, mjere ograničavanja okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, kao i opće mjere nošenje maski i održavanje fizičke distance dale najveći efekt do sada u borbi sa COVID-19, te da i dalje moraju ostati na snazi, zajedno s drugim mjerama i preporukama koje se predlažu uz ovu Informaciju.

Konačna odluka trebala bi biti donesena nakon sutrašnje sjednice Kriznog stožera ministarstva rada, zdravsta i socijalne skrbi HBŽ-a. 

Kopirati
Drag cursor here to close