Susret u Zgrebu

Herceg za realizaciju niza projekata prekogranične suradnje s Hrvatskom

Herceg se z Zgrebu susreo s ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske Natašom Tramišak.
Vijesti / Flash | 23. 03. 2022. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg boravio je u Zagrebu, u službenoj posjeti ministrici regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske Nataši Tramišak.

Kako je priopćeno iz Ureda za odnose javnošću Vlade HNŽ, razgovarali su o mogućnostima realizacije niza projekata prekogranične suradnje, kako kroz bilateralne (Hrvatska i BiH), tako kroz više lateralne angažmane koji otvaraju put zajedničkomu povlačenju europskih sredstava u razvojne projekte od iznimnoga značaja za lokalnu sredinu.

''Bogato iskustvo svih resora Vlade Republike Hrvatske osobito je primjenjivo na prostoru HNŽ-a koja se već pozicionirala kao pouzdan partner u prekograničnim projektima. Od iznimnog su nam značaja osmišljavanje i realizacija prekogranične suradnje, posebice u našim pograničnim područjima. Zato i želimo osigurati dobre preduvjete, prije svega transfer znanja odnosno razmjenu stečenih iskustava i primjera pozitivnih praksi, u čemu nam je ministrica Tramišak obećala pružiti punu potporu'', kazao je Herceg.

Kopirati
Drag cursor here to close