Inicijativa građana

Handke dobiva ulicu u Srebrenici?

Protiv Handkea su organizirani i prosvjedi u Stockholmu kada je primao Nobelovu nagradu, a Kanton Sarajevo i Kosovo proglasili su ga personom non grata.
Vijesti / Flash | 19. 05. 2021. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Udruženja građana "Istočna alternativa" Republike Srpske podnijeli su prijedlog Skupštini općine Srebrenica da Ulica maršala Tita bude nazvana po nobelovcu, književniku Peteru Handkeu.

Predsjednik ovog udruženja Vojin Pavlović rekao je Srni kako je "apsurdno da jedino u Srebrenici postoji Ulica maršala Tita".

On je naveo kako u "Istočnoj alternativi" smatraju da je nedopustivo da nijedna ulica u ovom mjestu ne nosi naziv po imenima značajnih srpskih povijesnih osoba, književnika, znanstvenika, prosvjetitelja i junaka ili po značajniim događajima umjesto što nose nazive iz propalog, zabludnog perioda takozvanog bratstva i jedinstva. 

Podsjetimo, Peter Handke poznat je po podržavanju režima Slobodana Miloševića. Protiv njega su organizirani i prosvjedi u Stockholmu kada je primao Nobelovu nagradu, a Kanton Sarajevo i Kosovo proglasili su ga personom non grata.

Kopirati
Drag cursor here to close