Komentar na odluku Suda

Hadžifejzović: Ja sam svoj život davno halalio i klanjao sebi dženazu

Hadžifejzović je poslao poruku onima "koji kreću na njega" da znaju da i ako uspiju u svojoj nakani, neće biti sigurni ni nakon njega.
Vijesti / Flash | 31. 05. 2021. u 21:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasnik Face TV-a Senad Hadžifejzović obratio se u ponedjeljak navečer putem prijenosa uživo povodom odluke Općinskog suda u Sarajevu da pusti na slobodu Abdulaha Hajdarevića koji je prije nekoliko dana pokušao ući u redakciju ove televizije u Sarajevu.

Kako je rekao na njega i na novinare ove televizije godinama se vrše pritisci, šalju prijetnje i, najgore, fizički su napadnuti više puta.

"Javno, o fizičkim napadima na mene i cijelu moju obitelj, nismo govorili na Face TV. Prepustili smo i obavijest i vijest i presudu pravosudnim organima. Nismo previše govorili o fizičkom napadu na mog sina. A direktni napadač uz pomoć i realizaciju troje grmalja iz njegovog osiguranja bio je Edin Šabanović, direktor Bosmala", kazao je Hadžifejzović.

Dodao je da je njega, njegovu suprugu i dvoje maloljetne djece fizički napao, davio, gušio i htio ubiti Alen Bucalo, policajac.

"Bez sumnje po naređenju. Nikada taj slučaj Tužiteljstvo nije privelo ni početku ni kraju. I to je bila greška. Naša šutnja, naše povjerenje u pravosudni sustav bila je greška, jer na silu iz optimizma, iz želje, nekako smo vjerovali da će taj sustav, pravosudni, nikakav, ipak učiniti nekakav korak u zaštiti nas novinara i naših obitelji", dodao je Hadžifejzović.

Istaknuo je da je on legalista i poštuje odluke suda, ali, kako kaže, ima pravo na komentar.

"Iako Tužiteljstvo KS ima pravo na žalbu, iako odluka suda nije konačna, ipak ću da izrazim makar svoj osjećaj. Mogu ovim komentarom da otežam posao tužilaštvu koje je, mislim na gospođu Željku Tomić, bilo izuzetno profesionalno, kao i MUP KS, mislim na komesara Nusreta Selimovića, i bilo je tu na desetine ljudi, ali ja sam novinar i nemam kalkulacije ni prema profesionalcima. Sudac Općinskog suda je Jasmina Sazdovski. Danas je praktično oslobodila odgovornosti napadača na Face TV. Rekao bih nekako kompromisno-politička presuda. Napadač, koji je na Facebooku najavio, objavio i komentirao napad, objavio da to radi u ime Sebije Izetbegović, ne mora u zatvor", naglašava Hadžifejzović.

Kazao je da je tužiteljica Tomić tražila da se osumnjičeni pritvori zbog toga što bi mogao završiti započeto djelo, no sutkinja Jasmina Sazdovski je odlučila kako jeste.

"Mi smo danas predali jednu novu krivičnu prijavu Tužiteljstvu BiH protiv jedne osobe, zato što se radi o ozbiljnoj ugroženosti na moj i život moje obitelji. Sve ovo o čemu govorim i sadržaj krivične prijave je uzrok djelovanja lica koje je danas praktično oslobođeno. To je ustvari podstrek za druga takva lica da nesmetano krenu na novinare, na svakoga tko ne misli kao vlast. Ja sam svoj život davno halalio za ovu zemlju i davno u ratu klanjao dženazu sam sebi", podcrtao je Hadžifejzović.

Za kraj, Hadžifejzović je poslao poruku onima "koji kreću na njega" da znaju da i ako uspiju u svojoj nakani, neće biti sigurni ni nakon njega.

Kopirati
Drag cursor here to close