Skup podrške

Hadžifejzović u suzama: Vi koji hoćete da nas obezglavite, nismo bez glave - imamo pamet

Velik broj građana, medijskih radnika i aktivista okupilo se večeras ispred Bosmala u sarajevskom naselju Hrasno kako bi dali podršku Hadžifejzoviću i novinarima Face TV-a.
Vijesti / Flash | 29. 05. 2021. u 20:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz povike "Senči mi te volimo" urednik Face TV-a Senad Hadžifejzović je dočekan na skupu podrške upućene njemu i njegovoj novinarskoj ekipi te nije mogao suzdržati suze.

''Tula (glumac Nermin Tulić koji je tijekom rata ostao bez nogu) je ostao bez nogu. Vi koji hoćete da nas obezglavite, znajte da nismo ostali bez glave, imamo pamet'', poručio je Hadžifejzović okupljenima na skupu podrške njemu i novinarima Face TV-a.

Mediji pišu kako nije mogao sakrti emocije.

Inače, velik broj građana, medijskih radnika i aktivista okupilo se večeras ispred Bosmala u sarajevskom naselju Hrasno kako bi dali podršku Hadžifejzoviću i novinarima.

''Ovdje sam zato što je moje životno opredjeljenje sloboda'', poručila je za N1 novinarka Arijana Saračević Helać na večerašnjem skupu podrške Senadu Hadžifejzoviću, uredniku Face TV, i njegovoj novinarskoj ekipi.

''Ja sam ‘92. godine odlučila da živim u jednoj slobodnoj demokratskoj državi, a politika je to izdala. Mediji su ti koji moraju biti korektiv tog društva. Ako je moja generacija ostavila svoju mladost u ratu, moja djeca su zaslužila da žive u boljoj državi, da se slobodno kreću, slobodno obrazuju. Mi takvu državu nemamo. Sloboda medija u BiH je osnovni korektiv društva'', istaknula je Saračević Helać za N1.

''Moramo mijenjati sustav, stvarati zdravo društvo, i dati priliku drugim mladim ljudima koji se nisu pojavili na političkoj sceni'', rekla je.

Podsjetimo, sinoć je muška osoba inicijala A.H. pokušala ući u prostorije Face televizije i uputila prijetnje redakciji. Hadžifejzović je u svojoj emisiji kazao da je njegova obitelj pretrpjela fizički napad i da neće odustati.

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, osumnjičeni za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti predat je u nadležnost Tužiteljstva KS, priopćwno je iz tog tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close