''Uznemirujuće i suludo''

Grlić Radman: Milanović štiti ruske interese i izoliran je u Europi

Grlić Radman je kazao da su predsjednikove izjave ''uznemirujuće'' i ''sulude'' te da se iz njih može ''iščitati'' samo želja za rušenjem vlade, ''što mu se neće dopustiti''.
Vijesti / Flash | 19. 10. 2022. u 19:07 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Zoran Milanović ''štiti privatne ruske interese'' i izoliran je među europskim čelnicima, rekao je u srijedu ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, prenosi Hina.

Milanović se protivi ideji o obuci ukrajinskih vojnika na hrvatskom tlu te je najavio da će blokirati takvu odluku jer ona nije u interesu Hrvatske.

''Suludo''

Grlić Radman je kazao da su predsjednikove izjave ''uznemirujuće'' i ''sulude'' te da se iz njih može ''iščitati'' samo želja za rušenjem vlade, ''što mu se neće dopustiti''.

Šef hrvatske diplomacije tvrdi da Milanović svojim izjavama pokazuje ''da štiti privatne ruske i vlastite interese''.

Smatra da su takvi interesi ostali iz vremena kad je Milanović bio premijer ''kad je zbog upletenosti i umreženosti postao zatočenik takve politike''.

Naglasio je da Milanović ne doprinosi razumijevanju situacije u Ukrajini te da je ostao „izoliran” među liderima zemalja članica EU-a i NATO-a.

Dok cijeli demokratski svijet osuđuje rusku agresiju, Grliću Radmanu se čini da je ''predsjednik Milanović na strani ruske politike''.

Jedinstvo u Saboru

Suprotno tome, Hrvatska ima razumijevanja za Ukrajinu jer je ona bila jedna od zemalja koja je imala razumijevanja za nju u vremenu Domovinskog rata, kazao je ministar.

Najavio je da će početkom idućeg tjedna u Zagreb stići predstavnici parlamenta i visoki dužnosnici ''više od 40 najbogatijih zemalja svijeta'' koji će u Saboru ''pokazati jedinstvo u osudi ruske agresije''.

U Zagrebu se 24. i 25. listopada 2022. održava Prvi parlamentarni summit Međunarodne krimske platforme u organizaciji Hrvatskoga sabora i ukrajinske Verhovne Rade.

Kopirati
Drag cursor here to close