Konačno

Granični prijelaz Užljebić osvijetljen solarnom energijom

Ukupna vrijednost investicije iznosila je 60.000 KM.
Vijesti / Flash | 30. 07. 2021. u 13:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Granični prijelaz Užljebić između BiH i susjedne Republike Hrvatske, na putnom pravcu Ripač – Gospić, osvijetljen je solarnom energijom u projektu koji je upravo završila Uprava za neizravno oporezivanje.

Granični prijelaz Užljebić je međunarodni granični prijelaz za promet putnika. S obzirom na lokaciju ovog graničnog prijelaza, isti nije imao dovod električne energije, već je potreba za strujom rješavana putem agregata, priopćeno je iz UNO BiH.

Zbog opterećenja vrlo često su se događali prekidi opskrbom energijom i prijelaz je znao biti u potpunom mraku.

U prethodnom periodu UNO je pokušala riješiti ovaj problem s poduzećima za elektrodistribuciju, na način da se putem dalekovoda dovde električna energija do graničnog prijelaza Užljebić.

''S obzirom na to da se problem opskrbe ovog graničnog prijelaza nije mogao riješiti, direktor UNO Miro Džakula donio je odluku da se elektrifikacija graničnog prijelaza Užljebić uradi putem solarne energije. Projekt elektrifikacije ovog graničnog prijelaza putem solarnih panela upravo je završen, čime je osigurana opskrba električnom energijom ovog međunarodnog graničnog prijelaza'', priopćeno je iz UNO.

Ukupna vrijednost investicije iznosila je 60.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close