Zoran Galić

Granična policija nema dovoljno ljudstva i materijalno-tehničkih sredstava

''Unatoč tome što Granična policija nema dovoljno ljudstva i materijalno-tehničkih sredstava, skoro svi postojeći kapaciteti Granične policije BiH usmjereni su na istočni dio državne granice.''
Vijesti / Flash | 27. 07. 2021. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnatelj Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić i pomoćnik ravnatelja za organizaciju i operacije Dragan Kulić sastali su se u utorak u Zvorniku sa zapovjednikom Postrojbe granične policije Zvornik Muamerom Fazlagićem.

Tijekom sastanka, razgovarali su o radu i trenutnim aktivnostima u zoni odgovornosti Postrojbe granične policije Zvornik, o stanju na državnoj granici, s naglaskom na istočnu granicu, kao i o mjerama i aktivnostima koje se poduzimaju na sprječavanju nezakonitih migracija, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Sudionici sastanka su razgovarali i o problemima s kojima se svakodnevno susreće ova policijska agencija i policijski službenici Granične policije BiH, počevši od nedostatka ljudskih resursa i materijalno-tehničkih sredstava.

Ravnatelj Galić je istaknuo da GPBiH kontinuirano prati stanje nezakonitih migracija, sukladno tome poduzimaju sve potrebne mjere i aktivnosti kako bi se maksimalno zaštitila državna granica.

''Unatoč tome što Granična policija nema dovoljno ljudstva i materijalno-tehničkih sredstava, skoro svi postojeći kapaciteti Granične policije BiH usmjereni su na istočni dio državne granice. Pripadnici Postrojbe granične policije Zvornik izloženi su svakodnevnim opasnostima, ali to ih ne sprječava da bilježe jako dobre rezultate u sprječavanju krijumčarenja i odvraćanju migranata od pokušaja nezakonitih prelazaka državne granice, gdje je najveći migracijski pritisak od početka migrantske krize'' - rekao je ravnatelj Galić.

Na sastanku su precizirane aktivnosti koje će se provoditi u idućem razdoblju i dogovorena strategija kojom će se nastaviti realizirati nadzor i osmatranje, prikupljati obavještajno-sigurnosni podaci, postavljati zasjede i nadzorni punktovi te poduzimati sve ostale mjere u borbi protiv nezakonitih migracija.

Kopirati
Drag cursor here to close