Mostar

Gradnja kod mostarske Tepe, zakupac tvrdi: Imam sve dozvole

Vejzović nam je dostavio i Ugovor o zakupu poslovnog prostora, a koji je zaključen na dvije godine i to od 01.05.2023. do 01.05.2025.
Vijesti / Flash | 20. 05. 2023. u 13:56 M.L. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon pisanja o tome kako građani Mostara tvrde da se ''kod mostarske tržnice Tepa nelegalno izvode radovi i da je prostor nekadašnje Javne kuhinje zauzet bez javnog natječaja'', redakciji portala Bljesak.info javio se Veldin Vejzović iz Mostara, koji tvrdi da su građani iznijeli laži, te da on kao zakupac tog prostora ima dokumente kojima to i dokazuje.

''Ja imam relevantnu dokumentaciju, gdje je navedeno kako sam dobio prostor pod zakup. Zavidni susjedi su iznijeli laži. Oni su zvali medije i inspekciju, a upravo su oni ti koji su nelegalno povećali spratnost i nadograđivali balkone'', kazao je Vejzović za Bljesak.

Ugovor

U prilog tome je redakciji dostavio obavijest JP ''Tržnice-pijace'' d.o.o. Mostar od 07.04.2023. godine u kojem ga obavještavaju da je u postupku javne licitacije za davanje u zakup poslovnog prostora JP ''Tržnice-pijace'' Mostar – njegova ponuda izabrana kao najpovoljnija.

Foto: Privatne fotografije / Obavijest u postupku javne licitacije

U Ugovoru se navodi da će zakupac poslovni prostor koristiti za obavljanje ugostiteljske djelatnosti i da ne može mijenjati namjenu bez suglasnosti zakupodavca.

''Tu će biti jedan lijepi mali restoran, aščinica i zaposliti ću šest-sedam ljudi'', objasnio je Veldin Vejzović.

Razgovor sa susjedima

Na upit Bljeska, da li razgovarao sa susjedima koji su se žalili na radove, te izmještanje Javne kuhinje, Vejzović kaže:

''Jesam, sve sam pokušao. Njima ne odgovara ni kad se radovi izvode ujutro u 8 sati, ni u podne, a ni poslijepodne u 18 sati. Ništa im ne odgovara'', rekao je.

Podsjećamo, građani koji žive u blizini ovog objekta su kontaktirali medije i inspekciju, jer prema njihovim navodima ''prostor je uzurpiran bez javnog natječaja, a zbog radova, kamiona i prašine svi okolni objekti su ugroženi''. Tragom tih navoda, kontaktirali smo i Službu za inspekcijske poslove Grada Mostara, koja je dokument o onome što je njihov građevinski inspektor zabilježio na terenu, proslijedila Federalnoj upravi za inspekcijske poslove obzirom da se radi o I zoni zaštite nacionalnog spomenika Stari grad.

Foto: Privatne fotografije / Oglas o javnoj licitaciji
Kopirati
Drag cursor here to close