Problem Uborka

Grad tuži građane Mostara, oni najavili prosvjed

Grad Mostar i javna poduzeća u svojoj tužbi traže od građana i građanki isplatu više od 639 tisuće KM.
Vijesti / Flash | 30. 01. 2021. u 20:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je na adresu Udruženja 'Jer nas se tiče' stigla tužba koju su pokrenuli Grad Mostar, JP 'Kosmos' Mostar, JP 'Parkovi' Mostar i JP 'Deponija' Mostar.

Tužba je pokrenuta radi 'naknade štete' koju su navodno 'prouzrokovali građani i građanke Mostara okupljeni oko građanske inicijative 'Jer nas se tiče'''. Grad Mostar i javna poduzeća u svojoj tužbi traže od građana i građanki isplatu više od 639 tisuće KM.

Tužba navodi da je šteta nastala uslijed 'ometanja JP Deponija Mostar pri zbrinjavanju, dovođenju i odlaganju smeća sa ulica Grada Mostara i okolnih mjesta' u razdoblju od lipnja 2019. godine do ožujka, 2020. godine kada su, kako tvrde, građani i građanke okupljeni oko inicijative 'Jer nas se tiče' 'postavljali prepreke i nadzor od strane članova udruženja, pred odlagalištem 'Uborak'.

''Ovim putem ističemo da će Udruženje 'Jer nas se tiče' iskoristiti svaki postojeći pravni lijek kako bi dokazalo da građani i građanke nisu krivi za nemar i neodgovaran rad vlasti za riješavanje problema deponije ''Uborak''. Deponija ''Uborak'' godinama uništava naše zdravlje, naši najmiliji obolijevaju i umiru, ali nadležnima to nije bilo dovoljno, pa su borbu za zdravlje svih nas pokušali ugasiti policijskom akcijom'', priopćili su iz ovog Udruženja.

Nakon policijske akcije, maltretiranja, kaznenih prijava, na adresu Udruženja danas je stigla i tužba. Oni kažu da se ''kažnjavaju građani koji pokušavaju zaštititi zdravlje svih građana Mostara i cijele doline Neretve, boreći se protiv ilegalne deponije koja uništava rijeku, okolinu i zdravlje.''

Dodali su i kako to mora prestati, te da najavljuju ustrajnost u pravnoj borbi protiv koruptivnog sustava, odgovornih pojedinaca i institucija koje su do danas morale reagirati kako bi deponija Uborak konačno bila zatvorena i premještena na novu lokaciju.

''Tim povodom, najavljujemo prosvjede ispred deponije Uborak u utorak, 2. veljače od 06:00 – 08:00! Pozivamo sve građanke i građane Mostara da nam se pridruže na prosvjedima u utorak'', priopćili su iz 'Jer nas se tiče'.

Zdravlje, interes i korist svih građana Mostara – ostaje zauvijek na prvom mjestu. Ova tužba nas neće omesti sa našeg puta, dodali su na kraju priopćenja za javnost.

Kopirati
Drag cursor here to close