Osnovan komunikacijksi tim

Bihać protiv povećanja smještajnih kapaciteta za migrante

Grad Bihać osnovao Komunikacijski tim za situaciju s migrantima
Vijesti / Flash | 13. 03. 2019. u 18:05 Fena
Grad Bihać osnovao Komunikacijski tim za situaciju s migrantima

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradska uprava Bihać danas je predstavila novoosnovani Komunikacijski tim, koji će biti zadužen za konverzaciju s medijima i obavještavanje o svim aktivnostima i aktualnostima kada je u pitanju situacija s migrantima i izbjeglicama.

''U ovom komunikacijskom timu su predstavnici Ureda gradonačelnika Bihaća, gradske organizacije Crvenog križa i Centra za socijalni rad. Cilj nam je da pravovremeno proslijedimo provjerene informacije svim zainteresiranim medijima, odnosno maksimalno smanjimo mogućnost pojavljivanja i plasiranja dezinformacija. Do sada smo imali korektnu suradnju, pa zašto ne bismo to i unaprijedili'', rekao je jedan od članova Komunikacijskog tima Grada Bihaća Edin Moranjkić.

Još jednom je naglašeno kako se Gradska uprava protivi svakom eventualnom pokušaju povećanja smještajnih kapaciteta za migrante i izbjeglice na području grada Bihaća.

''Poznato je da su ovdje već nadmašeni i kapaciteti postojećih prihvatnih centara i zato uopće ne razmišljamo o novim, jer se lokalna zajednica i policija s ograničenim resursima ne mogu nositi s većim brojem migranata i izbjeglica. Iz medija smo saznali da Služba za poslove sa strancima BiH preuzima nadzor nad ovdašnjim prihvatnim centrima, međutim ni mi, a ni županijska vlast nismo dobili službenu potvrdu toga'', dodao je Moranjkić.

Istaknuto je i kako se zbog ograničenih ovlasti lokalne zajednice u ovoj situaciji, pokušava izvršiti maksimalni pritisak na nadležne državne institucije koje su potpuno zakazale u prethodnih godinu dana. Za naredni period najavljena je organizacija okruglog stola o aktualnoj situaciji s migrantima i izbjeglicama u Bihaću, dok će Komunikacijski tim o svim ostalim aktivnostima izvještavati na redovnim mjesečnim konferencijama za medije.

Kopirati
Drag cursor here to close