Potraga u tijeku

Potraga za odbjeglim migrantima

Služba za poslove sa strancima napominje da se ne radi o pet osoba koje bi mogle predstavljati prijetnju sigurnosti BiH, a koje su stavljene pod nadzor u imigracijski centar i kojima je Služba donijela rješenje o protjerivanju i zabrani ulaska u BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 03. 2019. u 19:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devet od 15 korisnika imigracijskog centra u Lukavici, koji su danas u 13.30 sati pokušali pobjeći, uhvaćeno je reakcijom službenika osiguranja imigracijskog centra Službe za poslove sa strancima, a naknadno su na širem pojasu oko tog centra uhvaćene još dvije osobe, državljani Libije.

Šest osoba je uspjelo preskočiti ogradu i uputiti se u nepoznatom pravcu. Radi se o osobama kojima je izrečena mjera protjerivanja i koji se nalaze u postupku readmisije. Navedene osobe nemaju utvrđen identitet, a prema njihovoj vlastitoj izjavi, riječ je o tri državljanina Libije, dva državljanina Alžira i jednom državljaninu Sirije, priopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Za preostale četiri osobe potraga je u tijeku. O njihovom bjekstvu su obaviješteni MUP Republike Srpske, MUP Kantona Sarajevo i terenski centri Službe.

Služba za poslove sa strancima napominje da se ovdje ne radi o pet osoba koje bi mogle predstavljati prijetnju sigurnosti BiH, a koje su stavljene pod nadzor u imigracijski centar i kojima je Služba donijela rješenje o protjerivanju i zabrani ulaska u BiH. Navedene osobe nisu sudjelovale u pokušaju bijega i nalaze se pod nadzorom u imigracijskom centru.

Kopirati
Drag cursor here to close