Realizacija

Godišnja konferencija o obuci OS BiH: Najuspješnija godina u povijesti

Konferenciji su nazočili najviši predstavnici Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga BiH, te predstavnici NATO stožera u Sarajevu i EUFOR-a.
Vijesti / Flash | 25. 02. 2020. u 17:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu 25. veljače 2020. godine održana je Godišnja konferencija o obuci OS BiH za 2019. godinu.

Na konferenciji su se prezentirale teme o edukaciji, realiziranoj obuci timova i jedinica OS BiH tijekom 2019. godine, kao i problemima i izazovima sa kojima se timovi i jedinice OS BiH suočavaju tijekom realiziranih planskih aktivnosti obuke, a sve u cilju unapređenja planiranja, izvođenja, standardizacije, ocjenjivanja i daljnjeg razvoja sustava upravljanja obukom i edukacijom u Oružanim snagama BiH.

Foto: PR / Godišnja konferencija o obuci Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za 2019. godinu

Konferenciji su nazočili najviši predstavnici Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga BiH, te predstavnici NATO stožera u Sarajevu i EUFOR-a.

Tom prilikom, između ostalog, su razmatrane sljedeće teme: ''Obuka borbenih jedinica i jednica borbene podrške - realizirana obuka i prijedlozi za poboljšanje'', ''Koncept operativne sposobnosti i proces ocjenjivanja deklariranih jedinica OS BiH'', ''Institucionalna obuka u OS BiH'', „Resursi za podršku obuke'', ''Međunarodna natjecanja pripadnika OS BiH u vojničkim disciplinama'', ''Moduliranje specijalističke obuke u OS BiH'', Međunarodne vježbe, programi međunarodne suradnje i obuka sa EUFOR-om, ''Plan obuke OS BiH 2021-2023'' i druge.

Video: Godišnja konferencija o obuci Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za 2019. godinu
Kopirati
Drag cursor here to close