Sarajevo

Galić - Grubeša: Za bolju kontrolu granice potrebno više policajaca

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić sastao se danas s ministrom pravde BiH Josipom Grubešom u Glavnom uredu u Sarajevu.
Vijesti / Flash | 09. 12. 2020. u 12:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić sastao se danas s ministrom pravde BiH Josipom Grubešom u Glavnom uredu u Sarajevu. 

Tijekom radnog sastanka direktor Galić je ministra Grubešu upoznao o radu i funkcioniranju GPBiH.

Također, na ovom sastanku su razgovarali i o sigurnosnim pitanjima, posebno kada je riječ o migrantskoj krizi s kojom se GPBiH godinama suočava, te o mjerama koje ova policijska agencija poduzima kada je u pitanju prekogranični i drugi oblici organiziranog kriminala.

Uz navedeno, direktor Galić istaknuo je i probleme s kojima se svakodnevno susreću pripadnici GPBiH, a to su kadrovska nepopunjenost i nedovoljna materijalno-tehnička opremljenost.   

''Kako bismo ojačali kontrolu državne granice, potrebno nam je angažiranje više policijskih službenika, na čijem prijemu ćemo u narednom razdoblju intenzivno raditi te jačanje suradnje sa drugim policijskim agencijama na svim razinama vlasti'', istaknuo je direktor Galić.

Direktor Galić i ministar Grubeša naglasili su važnost daljnjeg jačanja i unapređenja buduće suradnje s ciljem pravovremene razmjene informacija  po svim pitanjima u okvirima nadležnosti institucija  kojima rukovode, a naročito kada je riječ o izradi odgovarajućih  normativnih akata koji su bitni za unapređenje kapaciteta Granične policije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close