Sastanak sa Sindikatom

Graničnim policajcima trebaju bolji uvjeti rada i još bolja zaštita

Zaključeno je da je potrebno poduzeti dodatne mjere na osobnoj zaštiti policijskih službenika i ostalih zaposlenih kako bi se situacija s COVID-om 19 držala pod kontrolom.
Gospodarstvo / Posao | 24. 11. 2020. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukovodstvo Granične policije Bosne i Hercegovine, na čelu sa direktorom Zoranom Galićem održalo je radni sastanak sa predsjednikom Sindikata GPBiH Emirom Tanovićem i članovima užeg rukovodstva sindikata.

Sastanak je održan u cilju nastavka, ali i daljnjeg unapređenja suradnje na relaciji poslodavac – sindikat.

Na sastanku je razgovarano o mogućim rješenjima za poboljšanje uvjeta za rad pripadnika GPBiH, poboljšanje materijalno-pravnog statusa zaposlenih sa posebnim naglaskom na uvjete rada na terenu i probleme s kojima se u svome radu svakodnevno susreću zaposleni u GPBiH, naročito imajući u vidu novonastalu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa (COVID-19).

Ovom prilikom je direktor Galić predstavnicima Sindikata GPBiH prezentirao postignute rezultate GPBiH tijekom ove godine, kao i aktivnosti koje se poduzimaju na suzbijanju ilegalnih migracija.

U tom smislu kazao je da su svi ljudski i tehničko-materijalni kapaciteti ove policijske agencije usmjereni na istočni i sjeveroistočni dio zemlje u cilju sprečavanja nezakonitih ulazaka u BiH iz pravca Republike Srbije i Crne Gore, kao i na sprečavanje svih oblika prekograničnog kriminala duž cijele bh. državne granice.

Uz navedeno, zaključeno je da je potrebno poduzeti dodatne mjere na osobnoj zaštiti policijskih službenika i ostalih zaposlenih kako bi se situacija s COVID-om 19 držala pod kontrolom. 

Trenutno je u GPBiH, zaključno sa 23. studenim 2020., registrirano 137 aktivnih slučajeva uzrokovanih COVID-om 19, od čega je pozitivnih odnosno sa izraženim simptomima 83, a na mjeri samoizolacije 54 zaposlena.

Također, na sastanku je zaključeno da će u budućnosti rukovodstvo GPBiH i Sindikat GPBiH, prema nadležnim organima, dostavljati inicijative i prijedloge za izmjene zakonskih regulativa kako bi se unaprijedila prava i obaveze iz radno-pravnog odnosa svih zaposlenih u GPBiH.

Sindikat GPBiH ovom se prilikom zahvalio rukovodstvu GPBiH na otvorenom dijalogu i uvjetima koje su osigurali za rad sindikata, navodi se.

Kopirati
Drag cursor here to close