Nakon provedenih sigurnosnih procjena

FUP o vožnji Isaka helikopterom: Bio je ugrožen

Navodi se kako je šef Ureda ministra, Ervin Mušinović, "blagovremeno je informirao javnost o naprijed navedenim činjenicama".
Vijesti / Flash | 19. 07. 2023. u 16:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna uprava policije oglasila se o upotrebi helikoptera Specijalne policijske jedinice u Federalnoj upravi policije dana 11. srpnja 2023. godine.

"Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Arnel Isak prevezen je helikopterom Federalne uprave policije nakon saznanja o ugroženosti Isaka i provedenih sigurnosnih procjena ovlaštenih službenih osoba. O svemu navedenom sačinjeni su izvještaji, a vožnja je realizirana nakon što su pribavljene sve potrebne proceduralne suglasnosti", priopćio je FUP.

Navodi se kako je šef Ureda ministra, Ervin Mušinović, "blagovremeno je informirao javnost o naprijed navedenim činjenicama", te  da su "svakako dužni zbog zaštite interesa Federalne uprave policije istaknuti kako nije došlo do zloupotrebe helikoptera niti je, zbog složenih procedura, uopće moguće da dođe do bilo kakvih zloupotreba helikoptera u Federalnoj upravi policije".

"Termin polaska helikoptera iz Bratunca, odnosno dolaska u Sarajevo, prilagođen je ranije preuzetim obvezama federalnog ministra unutarnjih poslova Rame Isaka. Dakle, ministar Isak nije tražio da se ranije utvrđeno vrijeme polaska pomjeri ili prilagodi zastupniku Isaku. Vožnja zastupnika Isaka nije prouzrokovala financijske troškove po Federalnu upravu policije jer se helikopter svakako kretao na relaciji Bratunac – Sarajevo. Federalna uprava policije, zbog zaštite interesa službe i predmeta koji se odnosi na ugrožavanje sigurnosti zastupnika Isaka, više se neće oglašavati o navedenom pitanju", navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close