Kritika

Fratar iz Fojnice pred mnoštvom katolika žestoko prozvao Darija Kordića

Kordić je nedavno snimljen kako prepričava da je čovjeku na pitanje o ratu i zatvoru odgovorio da bi sve ponovio
Vijesti / Flash | 16. 06. 2023. u 15:30 Bljesak.info
Propovijed fojničkog gvardijana fra Maria Katušića sveti Anto Busovača 2023

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred mnoštvom katoličkih vjernika na misi u Busovači, u srednjoj Bosni, fratar Mario Katušić, gvardijan fojničkog samostana, žestoko je prozvao pravomoćnog ratnog zločinca Darija Kordića, sudionika Hoda za život i sudionika raznoraznih vjerskih okupljanja, jasno se osvrnuvši na njegovu nedavnu izjavu.

Kordić je nedavno snimljen kako prepričava da je čovjeku na pitanje o ratu i zatvoru odgovorio da bi sve ponovio

"Pitao me sad ovdje u tišini je li vrijedilo zatvora, je li vrijedilo rata. Ja sam mu rekao: sve bih ponovio, ni sekunde ne bih zamijenio, svaka je sekunda vrijedila", rekao je Kordić, prenosi Lupiga.com

Jasno se referirao na Kordićevu izjavu i žestoko ga kritizirao

Fra Katušić u svojoj se propovijedi pred vjernicima jasno vrlo kritički referirao na njegovu izjavu.

"Najgore je što se sve negativnosti, laži, progonstva neistomišljenika čine mirne savjesti. Strašna je činjenica da drugome nanosimo zlo a da se uopće ne kajemo. Strašna je činjenica kada govorimo javno da bismo sve dosad ponovili, svo zlo koje smo učinili, opet bi ga uradili. Ne govore to neki drugi, ne govore s onog drugog svijeta, iz drugog naroda, nego mi vjernici. Mi koji se svaki dan Bogu molimo, mi koji smo stalno u crkvi, znamo se vraćati na svoja zla, na svoje neistine, svoje laži", rekao je gvardijan samostana u Fojnici na propovijedi, prenosi Lupiga.com

Dodao je: "Ne možemo vjerovati u Boga, a ne vidjeti ga u masama koje su u potrebama, koji su skrajnuti, koji su na marginama našeg društva. One naše male zajednice koje smo protjerali."

Komentirao je i "klečavce"

Fra Mario Katušić osvrnuo se, može se zaključiti iz njegove propovijedi, na klečavce koji svake prve subote u mjesecu zauzimaju gradske trgove u Hrvatskoj, a odnedavno i javne prostore nekih gradova u Bosni i Hercegovini.

"To su oni koji smatraju da Isusa ljube, njima nije potrebno nikakvo znanje o Bogu, takvih je ponajviše, čini mi se. Oni stalno govore da treba izaći na trgove, treba propovijedati Boga među drugima, a o njemu ništa ne znaju. Ne znaju da drugome treba oprostiti, oni nisu pročitali da Isus sa svima sjeda za stol", istaknuo je.

Kopirati
Drag cursor here to close